Με Ράβε – Ξήλωνε & Αντίθετους κόσμους ολοκληρώθηκε η προτελευταία εβδομάδα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Την Παρασκευή 29 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η προτελευταία εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών Χριστίνας Χύτα και Έφης Τσιάκα, μίλησαν στα παιδιά για το μύθο της Πηνελόπης, της πιστής συζύγου του Οδυσσέα και για τον αργαλειό της, όπου πάνω σ’ αυτόν την ημέρα έραβε και το βράδυ ξήλωνε, ώστε να καθυστερεί τους μνηστήρες ως την επιστροφή του Οδυσσέα.

Στη συνέχεια με κομμάτια χαρτόνι από χαρτόκουτα, έφτιαξαν μικρούς αργαλειούς και με πολύχρωμα μαλλιά (Δωρεά του καταστήματος πλεκτών «Βέρα», έφτιαξαν πανέμορφα μικρά υφαντά, που πήραν στο σπίτι να δείξουν περήφανα στους γονείς τους!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα, με τη βοήθεια και της εθελόντριας εκπαιδευτικού Ασπασίας Ζάχου, μίλησαν στα παιδιά για τους χάρτες και την σημασία τους στον προσανατολισμό και είδαν μαζί διάφορους χάρτες και πως μπορούμε να τους διαβάσουμε.

Έπειτα κάνοντας όλοι μαζί ένα μεγάλο κύκλο, μοίρασαν τις κάρτες των αντιθέτων με το κάθε παιδί να ψάχνει το ζευγάρι του.

Στο τέλος με βάση και την κάρτα που είχε το καθένα, σε πολλά μέτρα χαρτί (δωρεά του βιβλιοπωλείου «Βασιλάκος) και με μαρκαδόρους (δωρεά του ΙΚΕΑ Θεσσαλίας) ζωγράφισαν με πολλή φαντασία τους αντίθετους κόσμους ενώνοντάς τους μεταξύ τους, βγάζοντας ένα πανέμορφο εικαστικό αποτέλεσμα.

Η τελευταία εβδομάδα της φετινής Καλοκαιρινής εκστρατείας ξεκινά τη Δευτέρα, σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα των ανέμων

Κατασκευάζουμε έναν ανεμοδείκτη και μαθαίνουμε για το Βοριά και το Νοτιά, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”

 

Η μέρα του ράβε και του ξήλωνε

Αφηγούμαστε την ιστορία της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα και υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι ύφασμα στον αργαλειό μας.

Για μικρούς και μεγάλους. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”.

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Ταλιαδούρου στους νέους φοιτητές
Επόμενο άρθρο Ξεκινά τον τρύγο των πρώιμων σταφυλιών ο «Διόνυσος»