Μουσική “αυλαία” της έκθεσης “Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα”


Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27/3 στην αίθουσα του Παυσιλύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίασης της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη με τίτλο: “Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα” στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Μια έκθεση που από τις 8 – 25 Μαρτίου που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας προσέλκυσε μεγάλο πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης, ενώ συνδυάστηκε και με παράλληλες δράσεις, όπως το σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και η συνάντηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη και καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρος Λιάβας εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι Καρδιτσιώτες  για την έκθεση και την ανταπόκριση των τοπικών φορέων και συλλόγων που δείχνει και την αγάπη και το σεβασμό τους για την παράδοση του τόπου μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι τα λαϊκά μουσικά όργανα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι σε μαθητές δημοτικών σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου, ενώ  τιμήθηκαν για την προσφορά τους η Πρόεδρος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» κ. Μ. Θεολόγη, η Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Β. Κοζιού, παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες, καθώς και μέλη  της χορωδίας του «Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών» του Πέτρινου που τραγούδησαν στη συνέχεια.

Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν  και τα μέλη και της χορωδίας των ΚΑΠΗ Καρδίτσας.

Καταχειροκροτήθηκε επίσης η εμφάνιση της δημοτικής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με κομπανία από παλιούς μουσικούς που ξεσήκωσαν με τη δεξιοτεχνία τους το κοινό.

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη μαθητών στη ΛΕΦΚΚ
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση του Α' - Β' Βρεφονηπιακού Σταθμού για την εθνική επέτειο