Ειδήσεις

Μουσική βραδιά στο αναψυκτήριο Παυσίλυπο


Μια μοναδική μουσική βραδιά και ένα μελωδικό ταξίδι στο χώρο του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα απολαύσουν οι Καρδιτσιώτες το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου στο Παυσίλυπο.

Η μεγαλωμένη στην Καρδίτσα Σίσσυ Παπαγιανούλη που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, μαέστρους, σολίστες και τραγουδιστές συμπράττει με τους καταξιωμένους Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες Άρη Φαλιάγκα, Ναπολέων Μουλιάκο και Άγγελο Παλαπέλα και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη με λαϊκούς ήχους και επιλεγμένα τραγούδια.

Για κρατήσεις στα τηλ: 2441071159 & 6974803752. Ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ.

 

Βιογραφικό Χρυσής  (Σίσσυ) Παπαγιαννούλη

Μεγάλωσε στην Καρδίτσα, όπου από μικρή αγάπησε τα παραδοσιακά ακούσματα του τόπου της. Ο πατέρας της, Τρικαλινός και προσωπικός φίλος της οικογένειας του ανυπέρβλητου Βασίλη Τσιτσάνη, στιγμάτισε μουσικά την παιδική της ηλικία.

Δάσκαλός της στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας ήταν ο Διονύσης Τσακνής, μετέπειτα ηθικός αρωγός και συμπαραστάτης της στα πρώτα της μουσικά βήματα. Πέρασε με υποτροφία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε και παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε για 4 χρόνια μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με τη mezzo soprano της Λυρικής, Λίνα Τέντζερη.

Στην Αθήνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί με το Νίκο Δημητράτο.

Από τότε έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες, μαέστρους, σολίστες και τραγουδιστές, όπως τον Πέτρο Βαγιόπουλο, το Θανάση Πολυκανδριώτη, το Δημήτρη Λίβανο, το Λίνο Κόκκοτο, το Γιώργο Γιαννουλάτο, το Γιάννη Ιωάννου, τη Μαριώ, το Νίκο Ζιώγαλα, το Λάμπρο Καρελά, το Μανώλη Δημητριανάκη, τη Θεοδοσία Στίγκα, τη Γιώτα Νέγκα, το Γιάννη Ντουνιά, το Γιώργο Μαργαρίτη, την Κατερίνα Τσιρίδου, το Μιχάλη Παπαζήση, το Θανάση Νικόπουλο, το Χρήστο Κωνσταντίνου, το Σπύρο Λιόση, το Βαγγέλη Λιόλιο, τον Αντώνη Απέργη, το Νίκο Οικονομίδη, το Χρόνη Αηδονίδη, τον Πετρολούκα Χαλκιά, το Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τους «Los Tres Swing» (Νίκο Κατσίκη, Νίκο Γκιόλια, Άγγελο Παπαδάτο) κ.α.

Στο «Cine Κεραμεικός» του Καρδιτσιώτη επιχειρηματία Δημήτρη Ζούμπου, βρέθηκε πλάι στους δύο μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού, Διονύση Σαββόπουλο και Νίκο Παπάζογλου.

Από το 2011 συνεργάζεται σταθερά με το μαέστρο Γιώργο Αλτή, ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών «ΡΑΣΤ», ως βασική τραγουδίστρια – μέλος της μπάντας του και υποδυόμενη το ρόλο της «Λάουρα Παππά», έχει συμμετάσχει στις παραγωγές του και στο CD με τίτλο «Ντρίγκι-Ντρίγκι Χοπ» που κυκλοφόρησε το 2016.

Νωρίτερα, το 2013, στο CD «Το Μυστικό του κόσμου», ερμήνευσε το «Πωγωνίσιο», ένα ηπειρώτικου ύφους τραγούδι σε μουσική του Δημήτρη Λίβανου και στίχους της Γιούλας Χαραλάμπους.

Από το 2014 εμφανίζεται κάθε Σάββατο βράδυ στην ιστορική ταβέρνα του κέντρου της Αθήνας, «Κληματαριά», με το «Γνωστό Τρίο» (Τάσο Γιαννούση, Παναγιώτη Κατσιμάνη και Αντώνη Τζίκα).

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Να διπλασιασθούν οι πόροι για την πολιτική συνοχής της ΕΕ
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση δρώμενων από τη Ρόδα