Ειδήσεις

Νέα προϊόντα από το Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων – Συνεργασία με το ΤΕΙ Διατροφής


Δυο νέα προϊόντα κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, ανεβάζοντας τον αριθμό των προϊόντων του σε 53 (!). Πρόκειται για το «Λιγκουίνι με Τρούφα» και τα «Μανιταράκια με Βωλίτη».

Σχετικά με το πρώτο, πρόκειται για ένα έδεσμα εξαιρετικής γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ το δεύτερο είναι ζυμαρικό σε σχήμα μανιταριού (εξού και το όνομα),  που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά και γενικότερα στους φίλους των μανιταροπροϊόντων.

Και τα 2 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ διαθέτουν και πολύ ισχυρούς διατροφικούς ισχυρισμούς, όπως, «πηγή πρωτεϊνών», «χαμηλό νάτριο» και «χαμηλά λιπαρά»

Τα προϊόντα αυτά εξαιτίας της υψηλής βιολογικής τους αξίας είναι ιδανικά για χορτοφάγους, ενώ είναι ιδιαίτερα προσφιλή σε άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα, που προβλέπει χαμηλό αλάτι και ελάχιστη πρόσληψη λιπαρών.

Στο σχεδιασμό του Μουσείου βρίσκεται η παρασκευή 20 νέων προϊόντων, πολλά από τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και σχεδιάζονται πάντα με τη συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας, προκείμενου η γευστική τους επάρκεια και η διατροφική τους αξία, να βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Προηγούμενο άρθρο Διάκριση έργων μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός στο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ