Νέο κύμα αποχωρήσεων από το ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας


Με κοινή δήλωσή τους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγούν τους λόγους αποχώρησής τους από το κυβερνητικό κόμμα, μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, το κείμενο υπογράφουν 22 από τα μέλη που αποχώρησαν από τις οργανώσεις Καρδίτσας, Παλαμά και Σοφάδων.

Η δήλωση έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, – στην οποία με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάλεσε τους πολίτες να σηκώσουν οι ίδιοι το βάρος μιας πολιτικής επιλογής, λέγοντας ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, στα μνημόνια και τη λιτότητα – κατέληξε να υπογράψει το 3ο μνημόνιο.

Αντί για την ακύρωση των μνημονίων, που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, αντί για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, ολοκληρώθηκε η μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο της Ευρωζώνης.

Είναι προφανές ότι, ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, βιώνουμε μια τεράστια πολιτική αντίφαση. Έγιναν πολλές προσπάθειες στελεχών και συντρόφων να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση για τις δυνατότητες της στρατηγικής που ακολουθήθηκε, τα λάθη και τις παραλείψεις, αλλά και την εξεύρεση κοινού δρόμου εξόδου από τα μνημόνια, αποφεύγοντας τη διάσπαση του κόμματος.

Η ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζοντας μέσα σε ένα στενό κύκλο, αγνόησε τις εκκλήσεις αυτές, την επιθυμία των μελών, αλλά και την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο εντός του Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός προκήρυξε εκλογές στερώντας από το κόμμα τον απαραίτητο χώρο για να επεξεργαστούμε, μαζί με την κοινωνία, ένα σχέδιο απεμπλοκής από τους εκβιασμούς και τα μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από χώρος διαλόγου και συνθέσεων ανάμεσα σε διαφορετικές αριστερές απόψεις, μετατρέπεται γοργά σ’ ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα διαχείρισης των μνημονίων, χάνοντας τα συλλογικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του.

Γνωρίζαμε ως κόμμα -μετά από επεξεργασία και τεκμηρίωση- ότι παραγωγική ανασυγκρότηση εντός μνημονίου δεν μπορεί να γίνει. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε ένα κόμμα των μνημονίων, που κινείται μακριά από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, μακριά από τις αρχές και τις αξίες μας, δεν μπορούμε πλέον να το υπηρετήσουμε…

Γι’ αυτό, με την κοινή αυτή δήλωσή μας, ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και από τις Οργανώσεις Μελών στις οποίες συμμετείχαμε ως μέλη του.

Αναγνωστόπουλος Βάιος, Αρχοντής Δημήτρης, Βασιλάκος Βασίλης, Γκάτζικος Γιάννης , Καλογήρου Γιάννα , Καρακώστας Χρήστος , Καρανάσιος Γεώργιος, Κολοβός Απόστολος, Κουκόσια Αλέκα,  Λωρίδας Νίκος , Μάνταλος Θανάσης, Μαργέλη Ρίτα, Μουλιάκος Κρίτων, Μουλιάκος Ναπολέων, Μουτσάνας Γιώργος , Ξάνθης Γιώργος, Παλιούρα Ρένα, Πετσής Κώστας, Ροκανάς Διονύσης , Τσιρογιάννη Γεωργία, Φιρφιρής Άκης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 577.900Ε θα μοιραστούν οι μεταφορείς μαθητών στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πλήθος κόσμου στον Άγιο Φανούριο Σοφάδων