Ειδήσεις

Να αποσυρθεί η ΑΔΕΔΥ από την αντεργατική κοινωνική συμμαχία


Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επισκέπτεται την Καρδίτσα και σε μια περίοδο που η λαιμητόμος της 4ης αξιολόγησης (88 προαπαιτούμενα) μπαίνει στην τελική ευθεία θεσμοποιώντας τη συνεχή  επιτροπεία και τα κλεμμένα από την εργασία πλεονάσματα. Παράλληλα η άλλη «αξιολόγηση» ξανανοίγει  στις δημόσιες υπηρεσίες και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραπέρα προσαρμογή του Δημοσίου στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των «φιλέτων» του.

Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή,  εκφράζοντας την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ,  ο Πρόεδρος θα μιλήσει στους εργαζόμενους στο Δημόσιο υπερασπιζόμενος το πλαίσιο της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας». Θα υπερασπιστεί δηλαδή την «υγιή επιχειρηματικότητα» και τη δημιουργία «επενδυτικού κλίματος» λες και δεν γνωρίζουμε ότι αυτά προϋποθέτουν την συμπίεση των αμοιβών, την επέκταση και στο δημόσιο των ευέλικτων μορφών εργασίας, την απαλλαγή των εργοδοτών από εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις και βεβαίως την ανεξέλεγκτη ουσιαστικά δράση της επενδυτικής πειρατείας όπως απαιτεί ο ΣΕΒ.

Με την λεγόμενη» κοινωνική συμμαχία» οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αφού παραιτήθηκαν από την πάλη ενάντια στα διαρκή μνημόνια,  υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων μετατρέποντάς τα σε κυβερνητικά κι εργοδοτικά δεκανίκια.

 Η Αγωνιστική Ενότητα στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην αντιδραστική και εργοδοτική «κοινωνική συμμαχία» καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να  απαιτήσουν  από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ την αποχώρησή της από την συμμαχία με τους εργοδότες .

Για να ξαναγίνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων  κύτταρα αγώνων, δημοκρατίας και αλληλεγγύης

 Για να οργανώσουμε πραγματικούς απεργιακούς αγώνες που θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική ενάντια σε Κυβέρνηση- μνημονιακή αντιπολίτευση- ΕΕ και ΔΝΤ.

 

Προηγούμενο άρθρο Προληπτική εξέταση για ηλικιωμένους στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο 1η κατασκήνωση εθελοντών - ορειβατών στην Αργιθέα