- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ν. Βούτσης: Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της απόφασης του Eurogroup

Ως μία πολύ σημαντική και καθοριστική απόφαση με την οποία η χώρα μας θα αρχίσει να φθάνει στο τέλος του δύσκολου διαδρόμου που διανύει χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης την έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης του Eurogroup προς την Ελλάδα.

Ο κ. Βούτσης βρέθηκε στην Καρδίτσα σήμερα το απόγευμα προκειμένου να εγκαινιάσει την έκθεση «Ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων» στη Δημοτική Πινακοθήκη και λίγο νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εστιάζοντας στην προχθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup και τις αποφάσεις του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής: «Η συμφωνία που έγινε είναι πολύ σημαντική και έχει θετικό πρόσημο για τον τελευταίο γύρο που έχουμε να διανύσουμε ώστε να φθάσουμε εκεί που πρέπει. Είναι μια καθοριστική απόφαση για να βγούμε στο τέλος αυτού του διαδρόμου. Έχει ένα χαρακτηριστικό. Ανοίγει όλα τα θέματα ώστε η χώρα να βγει έγκαιρα στις αγορές».

Ο κ. Βούτσης συνέχισε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας πως: «Είναι στο πνεύμα της συμφωνίας να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη.  Η ανάπτυξη είναι το κλειδί και όχι το στρίμωγμα και οι υφεσιακές καταστάσεις. Η ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο όλης της απόφασης και είναι αυτό που λείπει σε μεγάλο βαθμό. Δίνονται σήματα ότι η συζήτηση περί βιωσιμότητας έχει μια σύγκλιση. Γίνεται επί της ουσίας και υπάρχει μια αναζήτηση τρόπων ώστε να βρεθεί μια πλήρης συμφωνία».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως: «Παρά τις καθυστερήσεις και τα υφεσιακά μέτρα η Ελλάδα έχει μπει σε ένα δρόμο που είναι επιδεικτικός όλων αυτών των μέτρων».

Επίσης, δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φθάσουμε ως χώρα σε καταστάσεις του 2015.

Τέλος, έκανε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και σχετική προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, όπως και μια σειρά επαφών για πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού.