Ξεκινά τη λειτουργία το ΣΔΕ Καρδίτσας


Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενήλικες που θέλουν να «αρπάξουν» τη δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουν σε 2 χρόνια και χωρίς εξετάσεις Απολυτήριο Γυμνασίου αξιοποιώντας το καινοτόμο, δημιουργικό, ευέλικτο και φιλικό περιβάλλον του Σχολείου μας

Τα πλεονεκτήματα της φοίτησης συνοπτικά:

Διάρκεια σπουδών: δυο (2) σχολικά χρόνια (στα Γυμνάσια της Τυπικής Εκπαίδευσης είναι 3 χρόνια)

Ωράριο μαθημάτων: απογευματινές ώρες (16:45 – 20:30)

Μαθήματα: Τα μαθήματα διδάσκονται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς δεν ακολουθείται η ύλη και το πρόγραμμα του τυπικού (πρωϊνού) Γυμνασίου. Αντίθετα, το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο, καινοτόμο, που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η φοίτηση είναι δωρεάν.
Προαγωγή-Αποφοίτηση: Χωρίς ψυχοφθόρες εξετάσεις, καθώς το μοναδικό κριτήριο είναι η συνεπής φοίτηση.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες: ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ο Σύμβουλος Ψυχολόγος αποτελούν μία από τις καινοτομίες των ΣΔΕ.

Μετακίνηση μαθητών: Δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με ταξί (ή αστικό ή υπεραστικό λεωφορείο).

Δραστηριότητες: οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, εκδηλώσεις γίνονται χωρίς καμιά οικονομική συμμετοχή των μαθητών μας (είναι εντελώς δωρεάν γι’ αυτούς).

Άλλες παροχές: Γραφική Ύλη (τετράδια, κ.λ.π.) παρέχονται δωρεάν

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το ΣΔΕ Καρδίτσας έχει παράρτημα στους Σοφάδες. Στην Καρδίτσα στεγάζεται σε νέο ιδιόκτητο πλήρως εξοπλισμένο κτίριο, ενώ στο παράρτημα Σοφάδων φιλοξενείται στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων. Το νέο κτίριο στην Καρδίτσα, διαθέτει 3 αίθουσες διδασκαλίας (με 2 εργαστήρια Πληροφορικής), 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών και διευθυντή. Έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί όλες τις ομάδες πληθυσμού (πχ. ΑΜΕΑ). Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι κατάλληλη για εκδηλώσεις καθώς είναι εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεόραση με συσκευή DVD player, projector, σύνδεση Internet, κ.λ.π.).

Τα Σ.Δ.Ε. της χώρας μας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΜΝΓ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να εγγραφούν ή θέλουν να πάρουν πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση του Σχολείου καθημερινά από 18:00 έως 20:00. Το σχολείο μας βρίσκεται στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος 1ου-6ου Γυμνασίου Καρδίτσας πίσω από το Δημοτικό Στάδιο.

Επικοινωνία:

τηλ/fax (σταθερό) 24410-73995, κινητό (6946113374)

website: http://sde-kardits.kar.sch.gr, e-mail: mail@sdekardits.kar.sch.gr

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Καρδίτσας

Βασίλειος Σουφλάκος

Φυσικός-MSc Τηλεπικοινωνίες

Προηγούμενο άρθρο Δεν θα φέρουν το λαό στα μέτρα τους - Γράφει ο Στ. Καραμήτρος
Επόμενο άρθρο Ο ΕΟΣΚ στον Όλυμπο