- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ξεπέρασε το μισό μέτρο το ύψος του χιονιού στα ορεινά

Άγγιξε το 1 μέτρο στη Ρεντίνα.

Από τις 6 το πρωί της Κυριακής τα μηχανήματα του Μηχανικού εξοπλισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας δούλευαν ταυτόχρονα σε πάνω από δώδεκα σημεία για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο σε όλες τις ορεινές περιοχές του νομού όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό και σε ορισμένα σημεία έφθασε το ένα μέτρο. Αναλυτικά και συγκεκριμένα:

Στην Δυτική Αργιθέα, δηλαδή στον οδικό άξονα Μουζάκι-Δρακότρυπα-5Φ-Αυχένας Τυμπάνου δούλευε ένα μεγάλο γκρέιντερ. Το ύψος του χιονιού στον αυχένα Τυμπάνου ξεπέρασε τα 50 εκ.

Στην Ανατολική Αργιθέα, στο κεντρικό δρόμο Πευκόφυτο-Χάνι Κουτσικουρή-Άγιος Νικόλαος όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκ. δούλευε επίσης ένα Γκρειντερ.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας ήταν σε ετοιμότητα άλλα πέντε (5) μηχανήματα (μπουλντόζες και Γκρειντερ) που θα δούλευαν αν χρειαζόταν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Τύμπανο εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης και το δε οδόστρωμα και στους δυο οδικούς άξονες είναι παγωμένο και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκ. δούλευαν σε όλα τα οδικά τμήματα (Μορφοβούνι-Νεοχώρι-Μπελοκομύτη-Καρίτσα-Φράγμα, από Μοσχάτο Τσαρδάκι-Άγιος Αθανάσιος-Λαμπερό-Καστανιά-Μούχα-Φράγμα,Μεσενικόλα-Μορφοβούνι-Κερασιά-Ανθοχώρι) από και προς την Λίμνη από νωρίς το πρωί τέσσερα φορτηγά με λεπίδες και τρεις φορτωτές ενώ οι δύο αλατιέρες έριχναν συνεχώς αλάτι στο οδόστρωμα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα παγετού.

Στον οδικό άξονα από Καρδίτσα προς Κέδρο-Αηδονοχώρι, προς Λουτρά Σμοκόβου-Λουτροπηγή-Ρεντίνα-Όρια νομού δούλευε ένα φορτηγό με λεπίδα και ένα γκρειντερ. Το ύψος του χιονιού στο Ζαχαράκι ξεπερνά το ένα μέτρο.

Επίσης ένα φορτηγό με λεπίδα δούλευε στο δρόμο από Καρδίτσα προς Καστανιά και έφθασε μέχρι το Καροπλέσι ενώ ένα άλλο Γκρειντερ και ένας Φορτωτής ενεργούσαν από Ραχούλα προς Αμάραντο-Σαραντάπορο και έφθασαν μέχρι την Νεράιδα όπου το ύψος του χιονιού είναι 60 εκ. περίπου ενώ ένα JcB δούλευε στο δρόμο προς Ελληνόπυργο και Άγιο Ακάκιο

Τέλος ένας φορτωτής δούλευε στον οδικό άξονα προς Δαφνοσπηλιά- Απιδιά-Μολόχα.

Να σημειωθεί οτι δουλεύουν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναλάβουν δράση αν χρειαστεί είκοσι οκτώ (28) μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας.

Να τονισθεί ότι στα ορεινά λόγω του παγετού οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ότι αφορά το ύψος του χιονιού ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 11,30 το πρωί της Κυριακής, ήταν:

Περιοχή Λίμνης Πλαστήρα 50-60 εκ. περίπου

Περιοχή Νεράιδας Σαρανταπόρου 60 εκ. περίπου

Περιοχή Καροπλεσίου 40 εκ. περίπου

Άγιος Νικόλαος (Ανατολική Αργιθέα) 60 εκ περίπου

Τύμπανος (Δυτική Αργιθέα) 60 εκ. περίπου

Περιοχή Ρεντίνας ένα (1) μέτρο περίπου

Η χιονόπτωση από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά υποχώρησε.