Οι Αντίθετοι κόσμοι της Φυσικής, του γυμνού και του ντυμένου στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου


Συνεχίστηκε την Πέμπτη η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου, άνοιξε το βαλιτσάκι της φυσικής (δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κι έβγαλε από μέσα, εκκρεμές, μεγεθυντικούς φακούς, φασματοσκοπικά γυαλιά, μαγικό ελατήριο και μαζί με τα παιδιά διασκέδασαν με τα παιχνίδια του φωτός, με το ελατήριο και άλλα πειράματα κι ως μικροί ντετέκτιβ έψαξαν κάθε σπιθαμή της βιβλιοθήκης με τους μεγεθυντικούς φακούς!

Στη συνέχεια σε μαύρο χαρτί, με άσπρη κιμωλία, έφτιαξαν όμορφα σχέδια και την αντανάκλασή τους!!! Η δράση ενθουσίασε τα παιδιά που πήραν σαν ενθύμιο την όμορφη δημιουργία τους.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα , διάβασε στα παιδιά το βιβλίο του IsidroSanchez «Όταν ντύνομαι», μίλησε με τα παιδιά για τη μόδα μέσα στους αιώνες και μετά σε πολλά μέτρα χαρτί (δωρεά του βιβλιοπωλείου «Βασιλάκος»), έδωσαν χρώμα σε περιγράμματα παιδιών τα οποία έντυσαν με μοναδικό τρόπο!!!

Το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου» μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την Inger Nilsson στην ταινία του Olle Hellbom «Πίπη η Φακιδομύτη», παραγωγής 1969, που συνεχίζει να συγκινεί και να διασκεδάζει μετά από περίπου 50 χρόνια!!!

Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Μια μέρα με σούπερ ήρωες

Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση.

Με τις εκπαιδευτικούς Δανάη Παπαποστόλου & Χριστίνα Χύτα.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

 

Η μέρα του άσχημου και του όμορφου

Φτιάχνουμε τη χρονογραμμή της ομορφιάς & στη συνέχεια αφηγούμαστε την ιστορία του ασχημόπαπου και καταγράφουμε τ’ αντίθετα της ομορφιάς και της ασχήμιας.

Με τη Θεατρολόγο Χριστίνα Βήτα.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο «Οικολογία, Τουρισμός, Ανάπτυξη και Επιστροφή στις ρίζες» τα θέματα του θερινού σχολείου
Επόμενο άρθρο Αυγουστιάτικη πολιτιστική βραδιά στο Καλλίθηρο