Οι Γυναίκες της Καρδίτσας διαδηλώνουν για την υγεία στο Νομό


Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης που η φτώχεια, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ανασφάλεια και το άγχος φθείρουν ανεπανόρθωτα την υγεία, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να απαιτούμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με ενταγμένη σε αυτό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δηλ. την πρόληψη, το Κέντρο Υγείας, τον οικογενειακό γιατρό.

Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, γιατί για το κράτος και τις κυβερνήσεις αλλά και για τους εργοδότες, οι δαπάνες αυτές είναι κόστος και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα.

Συγκεκριμένα στο Νομό Καρδίτσας, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και λειτουργικών υποδομών, στο Νοσοκομείο, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την σχεδόν κλειστή Παιδιατρική κλινική, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας, του Νομού το κλείσιμο αγροτικών ιατρείων στην πράξη, καθώς δεν διορίζεται σε αυτά γιατρός.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων.

Η πολιτική τους για την υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής τους που υπηρετεί τα μεγάλα, μονοπωλιακά συμφέροντα και ικανοποιεί όλο και λιγότερες από τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Θεωρώντας ότι η ένταση και η διεύρυνση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε οι φορείς της Καρδίτσας, που συσπειρώθηκαν σ’ αυτή την προσπάθεια ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας, και με τη δική σας συμμετοχή μπορεί να συμβάλει τόσο στην ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων που όλοι μας βιώνουμε όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας και όχι μόνο.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει με αφορμή το ζήτημα της Υγείας, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00μμ στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την πολιτική των ελάχιστων παροχών και δικαιωμάτων, την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την Υγεία.

Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

1. Κρατική χρηματοδότηση της ΠΦΥ και όλου του Συστήματος Υγείας.

2.Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

3.  Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.

4.Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας

5.Αμεση εξόφληση των δεδουλευμένων (εφημεριών κ.λ.π.) στο προσωπικό του νοσοκομείου.

6.Καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ, νοσοκομειακής μονάδας ή κλινικής στο νομό μας.

7.Λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι.

8. Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις

9. Ένταξη όλων των νέων εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

10. Πλήρεις και δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας .

11.Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους αθλητισμού κλπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

12. Δωρεάν όλος ο προγεννητικός έλεγχος για όλες τις έγκυες και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

13.Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: 10 χρόνια απ'το φευγιό του Χαρ. Φλωράκη
Επόμενο άρθρο 203 έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης, 112 παραβάσεις και 22 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία