Οι πολύτεκνοι και τα προβλήματά τους


Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές του νομού μας ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες πολλών ετών των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις και κατάφεραν να εισαχθούν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές των Πανεπιστημίων.

Ανάμεσα σ ΄ αυτούς είναι και πολλά παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, τα οποία μέσα από πολλά οικονομικά, κυρίως, προβλήματα δεν λύγισαν, αλλά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πέτυχαν κάτι που για πολλούς άλλους φαινόταν ακατόρθωτο.

Όλους αυτούς τους μαθητές και ιδιαίτερα των πολύτεκνων οικογενειών, το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσας ανυπόκριτα και ειλικρινά συγχαίρει, τους εύχεται καλές επιδόσεις και καλή δύναμη, για να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τον ωραίο αγώνα τους με τη βεβαιότητα ότι όλα τα προβλήματα και ιδίως τα οικονομικά θα ξεπεραστούν. Να είναι βέβαιοι ότι ο Σύλλογός μας με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, θα είναι δίπλα τους, για να τους συμπαρασταθεί.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να αναφερθούμε και στη στάση της επίσημης Πολιτείας αλλά και των άλλων φορέων της πόλης μας, οι οποίοι σπεύδουν με ανακοινώσεις στον Τύπο να εκφράσουν τα υποκριτικά συγχαρητήρια και τις ευχές τους. Μετά από αυτό τελειώνει η αποστολή τους. Έκαναν το καθήκον τους και απέσπασαν ευμενή σχόλια για το ΄΄ενδιαφέρον΄΄ τους. Αφήνουν στην τύχη τους τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Δεν περνάει απ ΄ το μυαλό τους ότι πολλά απ ΄ αυτά τα παιδιά θα εγκαταλείψουν τις σχολές της επιτυχίας τους, λόγω οικονομικής ανέχειας, έστω κι αν αναγκαστικά επέλεξαν φέτος σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Έτσι το όνειρο της μόρφωσης παραμένει ανεκπλήρωτο και ζουν με την απογοήτευση και την απελπισία ζωγραφισμένες  στο πρόσωπό τους και στη ζωή τους. «Τις πταίει» για την εξέλιξη αυτή ; Σίγουρα όχι οι ίδιοι και οι γονείς τους, γιατί έκαναν αυτό που έπρεπε, αλλά χωρίς αντίκρισμα στο τέλος. Η επίσημη πολιτεία αλλά και οι φορείς ΄΄φρόντισαν΄΄ πιο μπροστά να τους στερήσουν από το όποιο οικονομικό βοήθημα τους έδιναν μέχρι τότε, γιατί αυτό θα ΄΄’έριχνε έξω΄΄ τον οικονομικό προϋπολογισμό της κράτους. Η ισόβια τιμητική σύνταξη της πολύτεκνης Μάνας ΄΄πήγε περίπατο΄΄.  Ήταν, λένε, επιλογή της να κάνει πολλά παιδιά, οπότε η Πολιτεία απενδύεται των ευθυνών και υποχρεώσεών της, έστω κι αν παραβιάζει το Σύνταγμα του Κράτους το οποίο ορίζει ευεργετικές διατάξεις για τις ασθενέστερα οικονομικά και κυρίως τις πολυμελείς οικογένειες. Κρατάει η πολιτεία κλειστά τα μάτια της στην πληθυσμιακή συρρίκνωση και στη γήρανση του πληθυσμού. Όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας, καθώς ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών εισρέουν στην Πατρίδα μας. Αντί για έμπρακτο ενδιαφέρον για επίλυση προβλημάτων, έχουμε πλήρη αδιαφορία. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να στερούν από τα μέλη μας και αυτά τα αγαθά, φρούτα κλπ., επειδή ξεπερνούν κάποιο ελάχιστο οικονομικό πλαφόν.

Αμέτρητα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε γι ΄ αυτή την άστοργη Μάνα, που λέγεται ελληνική Πολιτεία.

Εμείς οι πολύτεκνοι έχουμε απογοητευτεί πλήρως από τη συμπεριφορά της. Είμαστε όμως περήφανοι για τα παιδιά μας και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή όλοι οι Έλληνες θα στείλουμε άξιους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο.

Τα παιδιά μας είναι η καλύτερη επένδυσή μας, τα καμαρώνουμε και αυτά είναι που κάποια μέρα θα αναστήσουν και θα κρατήσουν όρθια τη χώρα μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΥΦΛΑ          ΒΑΙΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του Νίκου Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Γοργοϋπήκοο του Αγ. Όρους