Οι υψηλές θερμοκρασίες επισπεύδουν την άρδευση – Την Τετάρτη ξεκινάει η εκταμίευση υδάτων


Με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσληψη 13 υδρονομέων συνεδρίασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ωστόσο η είδηση η οποία προέκυψε είχε να κάνει με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Μετά από σχετική ερώτηση του κ. Θ. Μαρκινού, ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν η νέα εκταμίευση υδάτων για άρδευση, εντός και εκτός δικτύου ΤΟΕΒ, αναμένεται να ξεκινήσει από αυτή την Τετάρτη 6 Μαϊου.

Να υπενθυμίσουμε πως κανονικά, και σύμφωνα με τα όσα είχε αποφασίσει το Συντονιστικό Όργανο σε σχετική συνεδρίασή του πριν από λίγες μέρες, η αρδευτική περίοδος θα ξεκινούσε στις 10 Μαϊου.

Κατά τα λοιπά, η απόφαση για την πρόσληψη των 13 υδρονομέων πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Και αυτό διότι ο κ. Βαρελάς ψήφισε «λευκό» καθώς δεν είχε στη διάθεσή του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τις σχετικές εισηγήσεις των κοινοτικών συμβουλίων.

Εισηγητής στο θέμα ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως πριν «κλείσουν» τα ονόματα των υδρονομέων προηγήθηκε σχετική συζήτηση με τους Προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Το άκουλους προσέβαλε τις πρώιμες καλλιέργειες τομάτας θερμοκηπίου
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια κατηχητών από την Ιερά μας Μητρόπολη