Ομιλία του Βουλευτή Σπύρου Λάππα στη συγκέντρωση του ΟΧΙ


Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Καρδίτσας Σπύρος Λάππας μιλώντας «στη συγκέντρωση του ΟΧΙ» στη Κεντρική Πλατεία,  τόνισε τα εξής:

Την Κυριακή καλείται ο ελληνικός λαός να παρέμβει με άμεση δημοκρατική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις, να «μιλήσει» και να δώσει και την κατεύθυνση του περιεχομένου της συμφωνίας. Η λύση θα συμφωνεί, πρέπει να συμφωνεί,  με την κρίση και την απόφαση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσουν μία συμφωνία των δανειστών, ιδίως αν αυτή «σκοτώνει» τους δύο από τους τρεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού(ο τρίτος πυλώνας είναι η ναυτιλία). Να σκοτώσει τους ελληνικούς αυτούς πυλώνες,  ώστε εύκολα να πέσουν στα νύχια των Γερμανικών τράστ που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της γεωργίας. ΝΑΙ σημαίνει να εγκαταλείψουμε τη φορολόγηση του πλούτου στη χώρα μας, του πλούτου που δεν πλήρωσε μεράδι στα χρόνια της κρίσης, αφού επιβαρύνθηκε μόνο με ένα γλίσχρο 7% την ώρα που μισθωτοί, συνταξιούχοι και μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις επιβαρύνθηκαν με το ιλιγγιώδες 337%.

Σε όλα αυτά λέμε ΟΧΙ, και θέλουμε ο ελληνικός λαός να πει το δικό του ΟΧΙ σε αυτά, καθώς και ένα ακόμα μεγαλύτερο ΟΧΙ στις ωμές παρεμβάσεις των ευρωπαίων ηγετών στην εκλογική διαδικασία της χώρας μας, σαν να απευθύνονται σε χώρα παρία ή μπανανία ή αποικία.  Και το κάνουν γιατί νομίζουν ότι όλοι οι πολιτικοί στη χώρα μας είναι ίδιοι, όλοι προσκυνημένοι καλοθελητές και υπηρέτες τους, όπως τους συνήθισαν στα χρόνια των μνημονίων, που υπέγραφαν τα πάντα χωρίς καμία αντίρρηση ή ουσιαστική διαπραγμάτευση.  Και επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν «υπακούει», μετέρχονται όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να την υποχρεώσει να πει το ΝΑΙ. Και τι κάνουν; Εκβιάζουν, εκφοβίζουν, κλείνουν τις τράπεζες, εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες, γιατί γνωρίζουν ότι σε συνθήκες εξαθλίωσης οι πολίτες δεν προσέρχονται με ψυχραιμία και καθαρή σκέψη στην κάλπη, και ακριβώς στον φόβο αυτόν επενδύουν τα πάντα, αφού δεν έχουν άλλα μέσα και κυρίως δεν έχουν επιχειρήματα. Μόνο εκβιασμό και φόβο, σ’ αυτό επενδύουν και στην καταστροφή της χώρας, τιμωρώντας ουσιαστικά τον ελληνικό λαό, γιατί τόλμησε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κάνουν αυτό το οποίο ειρωνεύτηκε ο Μπρέχτ: «Αν ο λαός ψηφίσει λάθος, τότε οι κυρίαρχοι θα ψηφίσουν άλλο λαό», και σ’ αυτό είναι αδίστακτοι και οι ίδιοι και εγχώριοι φίλοι τους, το παλιό, διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα  Σαμαρά-Βενιζέλου. Εκείνοι που καταστρέφουν τη χώρα πέντε χρόνια, με διευθυντές της ορχήστρας τους τα ΜΜΕ, που αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο να προκαλέσουν φόβο και πανικό. Τα ΜΜΕ που είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις, που αν και είναι χρεοκοπημένες, ελάμβαναν αφειδώς δάνεια από τις συστημικές τράπεζες, ουσιαστικά δανεικά και αγύριστα.

Νεκρανεστημένοι βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα πολιτικά ζόμπι, που συστηματικά και μεθοδικά κατέστρεψαν τη χώρα και τον ελληνικό λαό, και παριστάνοντας τη «δημοκρατική παράταξη και τους ευρωπαϊστές», σε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατικής επιχείρησης  και σε ένα όργιο τρομοκράτησης και υστερίας. Αυτοί, οι τόσο γνωστοί μας, έχουν ένα  και μοναδικό στόχο:  την αποσταθεροποίηση για να μην εκφράσει ο ελληνικός λαός σε καθεστώς ηρεμίας ένα πάνδημο και πανίσχυρο ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα. Την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού και της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και με τη συνεχή χρηματοδοτική ασφυξία να την αναγκάσουν είτε σε συνθηκολόγηση είτε ακόμα και σε πτώση. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος τους. Ο πρωθυπουργός της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους να αλώσουν τη χώρα και τις παραγωγικές της δυνάμεις και γι αυτό επιδιώκουν την πτώση τους, έτοιμοι, όπως πάντα, για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και συνωμοσίες. Κλείνουν τις τράπεζες για να στρέψουν τον ελληνικό λαό εναντίον της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησής του. Μεθοδευμένα, αφού απέρριψαν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, οδηγούν σε ταλαιπωρία χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους για να τους στρέψουν εναντίον της. Όμως απευθυνόμαστε στους ανθρώπους αυτούς και με ειλικρίνεια τους λέμε: Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μία αξιοπρεπή σύνταξη και όχι σε ένα απλό φιλοδώρημα. Οι προτάσεις των δανειστών που μας ζήτησαν εκβιαστικά να υπογράψουμε ήθελαν τη συντριπτική μείωση των συντάξεων, όπως και των μισθών. Και γι αυτό αρνηθήκαμε. Και σήμερα μας εκδικούνται, όμως εκδικούνται και τον ελληνικό λαό, γιατί έκανε το λάθος, όπως λένε, να ψηφίσουν δημοκρατικά την κυβέρνησή μας. Και στην συμπεριφορά αυτή η μοναδική μας επιλογή ήταν να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν έχουμε  κανάλια και ολιγάρχες με δις, δεν έχουμε προστάτες στην Ευρώπη και στον κόσμο, έχουμε μοναδικό μας στήριγμα τον ελληνικό λαό και την στήριξη όλων των λαών του κόσμου, που καθημερινά με κινητοποιήσεις τους στηρίζει τη νόμιμη ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σύσσωμη η εγχώρια ποικιλώνυμη διαπλοκή, αγκαλιά με τους Σόϊμπλέ, Μέρκελ, Σούλτς, Ντράγκι, Ντάϊσεμπλουμ και τα άλλα παιδιά της ευρωπαϊκής πιάτσας, γνωρίζουν ότι διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και επιστρατεύουν όλα τα όπλα και τα οπλικά συστήματά τους, κυρίως όμως το φόβο. Γιατί γνωρίζουν τη δύναμή του. Ξέρουν ότι ο φόβος συσκοτίζει την κρίση και καθιστά τους πολίτες υποχείριους όσων θέλουν να ελέγχουν το κέντρο λήψης των αποφάσεων για το δικό τους συμφέρον «Αυτός που φοβάται τους άλλους γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει»  έλεγε ο αρχαίος φιλόσοφος Αντισθένης.  Ο φόβος είναι παραλυτική δύναμη, εχθρική προς την αυτοδυναμία της σκέψης και την πραγματική δημοκρατία. Και γνωρίζουν άριστα ότι για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα πρέπει να χειραγωγήσουν τη σκέψη, ξέρουν ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ενστάλαξη του φόβου στις ψυχές των πολιτών. Όμως να γνωρίζετε φίλοι ότι «κανένας δεν αγαπά και δεν συμπαθεί αυτόν που φοβάται.

Ευρωπαίοι δανειστές και οι εγχώριοι υπηρέτες τους δεν ακούν τις τους λένε Νομπελίστες οικονομολόγοι, διανοούμενοι και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως οι Γκρούγκμαν, Στίγκλιτς, Ζίζεκ, Χάμπερμας, Μπαντιού και εκατοντάδες άλλοι, οι οποίοι τους αποκαλούν «πολιτικούς νάνους και πολιτικά ζόμπι» και οι οποίοι τάσσονται υπέρ των απόψεων της ελληνικής κυβέρνησης. Κυρίως αγνοούν αυτό που σταθερά υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, ενώ οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος υποστήριζαν και υποστηρίζουν  ότι είναι βιώσιμο και μπορεί να πληρωθεί, και πρέπει να πληρωθεί, δηλαδή πρέπει να χρεωθούν με ένα τέτοια ιλιγγιώδες χρέος τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Και σήμερα δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι της ΄Εκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι πράγματι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να πληρωθεί. Μάλιστα προτείνει διαγραφή περίπου 60 δις, επιμήκυνση του υπολοίπου και μείωση του επιτοκίου. ΄Ετσι το ίδιο το ΔΝΤ διαψεύδει πανηγυρικά τους Σαμαρά και Βενιζέλο που πεισματικά επιμένουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Αυτό ισχυρίζεται και η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας και αυτό θα αξιώσουμε αμέσως μετά το δημοψήφισμα, δικαιωμένοι μάλιστα και με τη βούλα του ΔΝΤ. Επομένως έχουμε προφανώς δίκιο, και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς  και στον κόσμο ολόκληρο  ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει, και θα κερδίσει. Και στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας τούτες τις κρίσιμες ώρες, να αναμετρηθούμε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 3-7-2015

 

Προηγούμενο άρθρο Στην κάλπη (και) οι 133.819 ψηφοφόροι της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ν. Μιχαλάκης : Για το ΟΧΙ της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας