Ουρές συνταξιούχων για τα 120 ευρώ – Το αδιαχώρητο επικρατούσε από πολύ νωρίς το πρωί έξω από τις Τράπεζες


Απίστευτες ήταν οι ουρές που σχημάτιζαν από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι έξω από τα Υποκαταστήματα των Τραπεζών της Καρδίτσας που άνοιξαν για την πληρωμή των 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Στο Νομό μας λειτούργησαν τα Υποκαταστήματα της Εθνικής, της Eurobank και της AlphaBank στην πόλη της Καρδίτσας και της Πειραιώς σε Καρδίτσα, Σοφάδες και Παλαμά.

Παντού επικρατούσε το αδιαχώρητο και ιδίως στα Υποκαταστήματα της Εθνικής και της Πειραιώς όπου οι συνταξιούχοι περίμεναν με τις ώρες μέχρι να πάρουν τη σειρά τους.

Η οργή και η αγανάκτησή τους ήταν έκδηλες αφού όχι μόνον ταλαιπωρήθηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν κανονικά όλη τη σύνταξη, αλλά μόλις 120 ευρώ τα οποία σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν ούτε καν για τις βασικές τους ανάγκες.

Όλα τα παραπάνω Υποκαταστήματα, εξάλλου, άνοιξαν μόνο για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών. Σήμερα Τετάρτη ήταν να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, σήμερα Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Ωστόσο, επειδή η απόφαση αυτή πάρθηκε πολύ αργά, κάποια Υποκαταστήματα εξυπηρετούν όλους τους συνταξιούχους που έχουν φτάσει ανεξαρτήτως επωνύμου, καθώς από το πρωί επικρατούσε μεγάλη σύγχυση για το ποιοι θα εξυπηρετηθούν. Άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις ημέρες ανεξαρτήτως επωνύμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν μόνο 120 ευρώ μετρητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.
Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Η Εθνική Τράπεζα έχει ανοίξει 250 καταστήματα, η Eurobank 150 και η Alpha Bank 372.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: ΝΑΙ στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική κίνηση Καρ.Πο.Σ. για το δημοψήφισμα