Ο επανέλεγχος των συμβάσεων οδηγεί σε απολύσεις – Συνάντηση Αλεξάκου – Καλογιάννη για τις εκλογές στην ΠΕΔ


«Η διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έχει ως μοναδική στόχευση τη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων από το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, σήμερα οι Δήμοι είναι ήδη υποστελεχωμένοι. Στο Δήμο Λαρισαίων δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων,  από την Καρδίτσα,  ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στο Δημαρχείο της Καρδίτσας, όπου είχε συνάντηση με δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο και άλλους αυτοδιοικητικούς του νομού, στο πλαίσιο της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης για την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, υπεραμύνθηκε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας να μην αποσταλούν στοιχεία για τις μετατροπές των συμβάσεων ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα εκπορεύονται από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης , ότι οι δήμαρχοι καλύπτουν όσους έχουν πλαστά πτυχία, τονίζοντας ότι στο Δήμο Λάρισας ο έλεγχος των δικαιολογητικών των υπαλλήλων έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85%, συμπληρώνοντας  με έμφαση «καμία κάλυψη στα πλαστά πτυχία».

Η συνάντηση με τον κ. Αλεξάκο και τα άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη του νομού, έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση των ΟΤΑ, καθώς και για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ως γνωστόν, ο κ. Καλογιάννης μετά από έντονες διαβουλεύσεις θα τεθεί επικεφαλής ενωτικού και ευρύτατου ψηφοδελτίου για τις εκλογές της ΠΕΔ. Σημειώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στη Λάρισα

 

Προηγούμενο άρθρο Καταστρέφεται η Καρδιτσιώτικη κολύμβηση
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας