Ο κύκλος του νερού στη 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στα πλαίσια της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, σ’ ένα κατάμεστο από παιδιά χώρο δίπλα στα εκθεσιακά περίπτερα, στο όμορφο περιβάλλον του πάρκου του Παυσιλύπου και με τη συνοδεία της βροχής που έπεφτε, παρουσίασαν τον κύκλο του νερού με απλά λόγια και το τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να διαφυλάξουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό που μας δίνει ζωή.
Η ηθοποιός του θεάτρου «Όψεις» Βάσω Μακρή, αφηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία μιας σταγόνας και το ταξίδι της από τον ουρανό στο έδαφος, όπου μετά από πολλές περιπέτειες, κατέληξε πάλι στον ουρανό.
Την αφήγηση έντυσαν με όμορφα ηχοχρώματα τα παιδιά της προωδειακής τάξης του Δημοτικού Ωδείου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Γιώτα Καραγιάννη και Ντίνα Βαλαράκου.
Στη συνέχεια κι επειδή η βροχή δυνάμωσε, μέσα στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, τα παιδιά έκαναν όμορφες κατασκευές με τον κύκλο του νερού και στο τέλος απόλαυσαν τους υπεύθυνους των παιδικών βιβλιοθηκών που με τη βοήθειά τους, έκαναν διάφορα πειράματα με το νερό, που τα ενθουσίασαν, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παιχνίδια νερού!!!
Οι Παιδικές βιβλιοθήκες, από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τις πύλες τους για μικρούς και μεγάλους με το παρακάτω ωράριο ανά βιβλιοθήκη:

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Καρδιτσομάγουλας» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9 – 12 το πρωί.
Ευχόμαστε σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς Καλή Σχολική Χρονιά.

Προηγούμενο άρθρο Ικανοποίηση Σιούφα για την απεμπλοκή του Υ/Η της Μεσοχώρας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ