Ο Νικ. Γιαννέλος νέος «Θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ


Ο μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής Καρδίτσας και τελευταία αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννέλος, είναι ο νέος «θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τις τοποθετήσεις που ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Γιαννέλος θα αντικαταστήσει τον υποστράτηγο Γεώργιο Σουγλιέρη, «θεσσαλάρχη» με την πλέον βραχύβια θητεία, που επιστρέφει στη Γενική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας εκεί όπου υπηρετούσε μέχρι τις τακτικές κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο Μάρτιο.

Οι έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες αστυνομικών και αξιωματικών να θέτουν ερωτήματα περί σκοπιμοτήτων – ήταν αναπόφευκτες μετά και την απόφαση του υπ. Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να «ξηλώσει» στις αρχές Αυγούστου και σε χρόνο ρεκόρ τον νόμο Δένδια (περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.) νόμος που ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά την αναδιάρθρωση Κικίλια, η δομή της ΕΛ.ΑΣ. επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και έτσι, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας καταργούνται και επανιδρύεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, μετά την ενοποίηση σε επίπεδο Γενικής, των κλάδων Ασφάλειας και Τάξης.

Με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας τον ταξίαρχο Νίκ. Γιαννέλο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά στη Θεσσαλία όπου ταξίαρχος τοποθετείται σε θέση που καλύπτεται από τον βαθμό του υποστρατήγου.

Με τη νέα δομή επανασυστήνονται και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις με μια ακόμη αλλαγή στην ονομασία τους (σ.σ. εφεξής θα ονομάζονται πλέον Διευθύνσεις Αστυνομίας) ενώ ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις διευθυντών, που με τον νόμο Δένδια μετά και την κατάργηση των Διευθύνσεων, είχαν μετατραπεί σε διευθυντές Τμημάτων.

 

Παραμένει ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας Β. Καραπιπέρης

 

Μετά και τις προχθεσινές τοποθετήσεις, ο μέχρι πρότινος ΠΔΑ Θεσσαλίας Γεώργιος Αγάκος τοποθετείται στη Γενική Θεσσαλίας ως βοηθός του κ. Γιαννέλου. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας παραμένει ο Παναγιώτης Ντζιοβάρας, με βοηθούς διευθυντή τους, Χαράλ. Μπαρμπούτη και Δημ. Ζήση ενώ στα Τρίκαλα, ως βοηθός του Δ.Α. Τρικάλων μετατίθεται από τη Λάρισα ο Δημ. Γατσουνιάς. Στη Δ.Α. Καρδίτσας παραμένει τέλος ο Λαρισαίος Βασίλ. Καραπιπέρης ενώ δεν σημειώνεται καμία μεταβολή στη Δ.Α. Βόλου.

 

Προηγούμενο άρθρο 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις 13 Σεπτέμβρη στο Παυσίλυπο
Επόμενο άρθρο «Κλειδωμένη» η υποψηφιότητα Κωτσού από τον χώρο της κεντροδεξιάς για την ΠΕΔ Θεσσαλίας