Ειδήσεις

Πέφτει η αυλαία της Παυσιλυπούπολης


Όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν και η ώρα του τέλους έφτασε και για την Παυσιλυπούπολη, το θεματικό πάρκο που για ένα ολόκληρο μήνα με το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που φιλοξένησε στα σπιτάκια του, έδωσε ένα άκρως γιορτινό “χρώμα” στην πόλη της Καρδίτσας και πρόσφερε μοναδικές στιγμές διασκέδασης ψυχαγωγίας και δημιουργικότητες στους χιλιάδες επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους.

Το τελευταίο διήμερο η Παυσιλυπούπολη και οι …ένοικοί της ο Δον Κιχώτης, οι Σωματοφύλακες, οι Ιππότες, η Νεράϊδα του Δάσους, ο Αη Βασίλης, ο  Γλυκούλης  και οι  εθελοντές  .. αναστατώθηκε από τα ρογκάτσια που αντάμωσαν στο άλσος του Παυσιλύπου,  όπου με πολύ κέφι και χορό αποχαιρέτισαν τις φετινές γιορτές. Ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στην αρχαιότητα. Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι με προβιές ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, τριγυρίζουν  και λένε τα κάλαντα, διαφορετικά για τον καθένα, με διάθεση πειράγματος και σατιρισμού. Πίσω ακολουθούν «ο γαμπρός με τη νύφη» και στο τέλος έρχεται ο «παπάς» που διώχνει αυτούς τους  «καλικάντζαρους»…

Η αυλαία για την Παυσιλυπούπολη πέφτει το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, όπου τα ξωτικά του πάρκου περιμένουν όλους τους συμπολίτες στις 12.45 στον υπαίθριο χωρο του αναψυκτηρίου, για να τους  ευχαριστήσουν για τις ωραίες στιγμές που μοιράστηκαν να τους αποχαιρετήσουν  και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον επόμενο Δεκέμβριο, μοιράζοντας ζαχαρωτά και μπαλόνια στα παιδιά.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Ιανουαρίου

Σπίτι των δραστηριοτήτων

  • 10:00-19:00 «Κουκλοσκανταλοδρομίες» με τη θεατρολόγο Αγορή Λόζου

Παιχνιδόσπιτο

  • 10:00-19:00 «Ο Δον Κιχώτης και ο Σάντσο Πάντσα σήμερα» διαδραστικά παιχνίδια

Με την Ιωάννα Χαβρουζά & την Παναγιώτα Ράγκου.

Πύλη Παυσιλυπούπολης 12.45 Τελετή λήξης. Τα ξωτικά της Παυσιλυπούπολης μας αποχαιρετούν

Χορηγός επικοινωνίας της Παυσιλυπούπολης ήταν η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Λάρισας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άγχος: Μια σύγχρονη απειλή για την υγεία μας - Του Κων/νου Μανάκου
Επόμενο άρθρο Η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην τοπική μας Εκκλησία