Πρωτοσέλιδο

Παγωμένη η αγορά της Καρδίτσας – Η κακοκαιρία έδωσε τη χαριστική βολή στον εμπορικό κόσμο


Στον πάγο βρίσκεται αυτό το διάστημα και η αγορά της Καρδίτσας αφού οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και δύο περίπου εβδομάδες έδωσαν τη χαριστική βολή για τον εμπορικό κόσμο.

Τα ταμεία τους όλο αυτό το διάστημα είναι μείον αφού ο κόσμος ούτε διάθεση για ψώνια είχε από τη μία πλευρά, αλλά και από την άλλη και να ήθελε κάποιος να προβεί σε αγορές σκέφτονταν τα έξοδα θέρμανσης ή είχε να καλύψει τις ζημιές που άφησε ο χιονιάς σε πάρα πολλά νοικοκυριά.

Όπως μας τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου: «Η αγορά αυτό το διάστημα δεν πάγωσε απλώς, αλλά παραπάγωσε. Εδώ και δύο εβδομάδες η κατάσταση είναι τραγική και ο κόσμος ψωνίζει μόνον κάποια ψιλοπράγματα αφού έχει να ασχοληθεί με τόσα άλλα έξοδα, όπως αυτά της θέρμανσης και δεν περισσεύει τίποτα για κανέναν».

Και όλα αυτά τη στιγμή που διανύουμε την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων (θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου) και οι έμποροι τώρα ήταν που περίμεναν να αυξήσουν κάπως τον τζίρο τους.

Και μπορεί οι εκπτώσεις να κρατήσουν για αρκετό καιρό ακόμη, αλλά στο τέλος του τρέχοντος μήνα οι έμποροι (όπως και κάθε επαγγελματίας) έχουν να καλύψουν ένα σωρό υποχρεώσεις και έσοδα πουθενά.

 

Ζητούν παράταση για τις πληρωμές τους

Γι ΄ αυτό και η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, έχει εισηγηθεί προς τους αρμόδιους φορείς την παράταση των προθεσμιών πληρωμών των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων λόγω των πρωτοφανών δυσμενών καιρικών συνθηκών που επιδεινώνουν την ήδη επιβεβαρυμένη οικονομική δυσπραγία, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση.

 

Απογοητευτικός ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου

Στο μεταξύ, άκρως απογοητευτικός διαγράφεται και ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου για τους εμπόρους της Καρδίτσα καθώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη κίνηση που θα προσδοκούσαν για να ανακάμψουν κάπως.

Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου: «Η εορταστική περίοδος δεν ήταν καλή. Η κατάσταση ήταν μέτρια και ο τελικός απολογισμός δεν μας ικανοποιεί. Δυστυχώς λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα».

Προηγούμενο άρθρο Ηλίας Σχορετσανίτης: Δημοτικά ολισθήματα
Επόμενο άρθρο Κ. Γκέκας από την Οξυά: Ρίχνει χιόνι για να … βρέχει «συγχαρητήρια»!!!