Ειδήσεις

ΠΑΜΕ : Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι,  ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.  Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφούσα Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, που χρόνια τώρα με νοθείες και Σωματεία σφραγίδες προσπαθεί να «αποκοιμίσει» τους εργαζόμενους ωθώντας τους στη λογική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας, όχι μόνο δε δουλεύει για την απεργία, δεν ενημερώνει αλλά επέλεξε να κάνει απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, συντασσόμενοι με το ταξικό εργατικό κίνημα. Την Πέμπτη στις 10 π.μ. στην Κεντρική πλατεία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων
Επόμενο άρθρο Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις