Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες


H πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που θα γίνει την Τρίτη 26 Γενάρη στη 13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας και στην οποία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων είναι ο επόμενος σταθμός που θα συμβάλλει καθοριστικά στη συνέχιση, την κορύφωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Για την σύσκεψη, προδιαγράφεται ήδη μαζική συμμετοχή μπλόκων από όλη την χώρα.
Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24 Γενάρη στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας η σύσκεψη – συγκέντρωση μαζικών φορέων της περιοχής, για την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων που συμμετείχαν καλωσόρισε εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ενώ τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της περιοχής.
Την Κυριακή το μπλόκο της Νίκαιας δέχτηκε αντιπροσωπεία από το μπλόκο των Τεμπών. Σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων σημειώνει ότι «έδωσε στην αντιπροσωπεία το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις πανελλαδικές συσκέψεις των μπλόκων και αποτελεί τη βάση του αγώνα ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Ενημέρωσε επίσης, για την πανελλαδική σύσκεψη που έχει καλέσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια την Τρίτη 26 Γενάρη.
Το Σάββατο, το μπλόκο του κόμβου της Νίκαιας που οργανώθηκε από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών Νομών και αποτελεί ήδη βασικό αγωνιστικό μετερίζι της μικρομεσαίας αγροτιάς, κέντρο του συντονισμένου αγώνα σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει μέσα από πλατιές συσκέψεις η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, ενισχύθηκε με νέα τρακτέρ από Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα.
Στο μπλόκο έγιναν συνεδριάσεις των χωριών της Λάρισας και της Καρδίτσας, και συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν στην προσέλευση και άλλων τρακτέρ που βρίσκονται ακόμα στα χωριά. Αναλύθηκαν ξανά οι θέσεις της κυβέρνησης όπως εκφράστηκαν στη σχετική συνέντευξη των αρμόδιων υπουργών.
Απαντώντας σε όσα είπαν στη συνέντευξή τους οι τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει ότι δεν πρωτοτύπησαν και τονίζει ότι «ίδια τακτική είχαν και στη συνάντησή μας μετά τα περσινά μπλόκα. Δεν είπαν τότε τίποτε συγκεκριμένο στο κάθε αίτημά μας. Με “ντρίπλες” και ψευτιές δε θα τη βγάλουν καθαρή, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ΕΕ, ΔΝΤ κ.λπ. που μαζί κόβουν και ράβουν. Να έρθουν στα μπλόκα να μας τα πουν και να αφήσουν τους τηλεοπτικούς μονολόγους».

Από τον 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο
Επόμενο άρθρο ΥΠΕΣΔΑ : Η κατανομή χρημάτων στο Ν. Καρδίτσας για τις ανάγκες σχολείων