Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ μέχρι 31.01.2015


Παρέμβαση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, μαζί με συναδέλφους της, με αφορμή την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, που πλέον πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η κ. Σκόνδρα απευθυνόμενη στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην παρούσα φάση σε αυτή τους την υποχρέωση, αφού δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, τόσο από τις παραγωγές τους όσο και  από την ενιαία ενίσχυση αλλά και τις αποζημιώσεις από απώλειες που υπέστησαν.

Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική αδυναμία των αγροτοκτηνοτρόφων να ανταποκριθούν στις ημερομηνίες που ορίστηκαν για την καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας να δοθεί παράταση τουλάχιστον 2 μηνών, έως δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου του νέου έτους.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο:

Κύριε Υπουργέ,

Η καταβολή των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ πρέπει να γίνει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014 και όχι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Το δικαίωμα καταβολής των εισφορών μέχρι τέλος Δεκέμβριου βοηθούσε τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έχοντας πληρωθεί από εμπόρους, συνεταιρισμούς για την αγροτική και κτηνοτροφική τους παραγωγή.

Σήμερα οι αγρότες είναι απλήρωτοι.  Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση εξαιτίας του προβλήματος με τα βοσκοτόπια. Οι αγρότες είναι απλήρωτοι για τις παραγωγές τους. Είναι απλήρωτοι και για τις ζημιές που υπέστησαν από τον ΕΛΓΑ.

Πρέπει λοιπόν να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31/1/2015 ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην χαλάσει η ρύθμιση που ενδεχομένως έχουν κάνει. Ερωτάσθε κ. Υπουργέ, τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ;

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για την απεργία
Επόμενο άρθρο Παλιά Επαγγέλματα και κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών