Παρέμβαση για το σκυλόσημο – Του Απ. Κολοκύθα


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Καρδίτσας η δημοτική αρχή του Φώτη Αλεξάκου ψήφισε και πάλι μόνη της το περιβόητο σκυλόσημο.

Όλες οι άλλες παρατάξεις πλην του κ. Σχορετσιανίτη δεν ψήφισαν τον φόρο που με το έτσι θέλω έχει επιβάλλει η δημοτική αρχή.

Στο συμβούλιο έκανα παρέμβαση μιας και ήμουν αυτός που με προσφυγή μου ακύρωσα την πρώτη απόφαση.

Μετά από την νέα μου αυτή παρέμβαση, δέχθηκα απειλές από άτομο που μου είπε ότι μέλος του φιλοζωικού ομίλου Καρδίτσας, αλλά ένα να ξέρουν δεν πρόκειται να κάνω πίσω.

Μόλις καθαρογραφεί και δημοσιευθεί στο διαύγεια η απόφαση, τότε θα κάνω νέα προσφυγή και θα ακυρώσω ξανά την σκανδαλώδη αυτή απόφαση.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του φιλοζωικού ομίλου Καρδίτσας που ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος είχε τόσα καλά λόγια να πει γι’ αυτόν, ένα έχω να του πω.

Ας φτιάξει μια διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού Συμβουλίου και να πάνε όλοι μαζί να κάνουν μια αυτοψία στο χώρο.

Πήγα εγώ την παρασκευή και ιδού το αποτέλεσμα. Βρωμάει ο τόπος και σου έρχεται να ξεράσεις. Στον χώρο αυτό θα δώσουν οι πολίτες 60 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Η υπόθεση σηκώνει σίγουρα εισαγγελέα.

 

Η παρέμβασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Κυρίες και κύριοι…

 

Με έκπληξη διάβασα ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, ότι επαναφέρετε το θέμα του τέλους για τα αδέσποτα σκυλιά.

Μετά την ακύρωση της πρώτης σας απόφασης που ακυρώθηκε μετά από δική μου αίτηση, περίμενα ότι θα βλέπατε την όλη υπόθεση με περισσότερη σοβαρότητα.

Η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης δεν έλεγε απλά ότι ακυρώνει την απόφαση του δημοτικού σας συμβουλίου, αλλά είχε και ένα σκεπτικό και όλη την σχετική νομολογία.

Αν δεν την διαβάσατε, θα σας θυμίσω ότι οι νόμοι αναφέρουν πως για να βάλει ο δήμος ένα τέτοιο τέλος, πρέπει να διαθέτει δημοτικές εγκαταστάσεις για την φιλοξενία των αδέσποτων. Απ’ ότι γνωρίζουμε ο δήμος τέτοιες εγκαταστάσεις δεν έχει.

Επίσης, αναφέρει ότι μπορεί ο δήμος να αναθέσει την όλη δραστηριότητα σε φιλοζωικούς ομίλους. Αυτό όμως με την προϋπόθεση ότι ο όμιλος διαθέτει ανάλογες δομές που όμως έχουν άδεια λειτουργίας και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Απ’ ότι γνωρίζω ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας έχει ένα καταφύγιο που όμως, σήμερα που πρέπει να παρθεί η απόφαση δεν διαθέτει σχετική άδεια λειτουργίας και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το καταφύγιο δεν πρόκειται ποτέ να την αποκτήσει.

Έτσι, όποια απόφαση και να πάρετε σήμερα δεν πρόκειται να εγκριθεί από την περιφέρεια.

Να είστε σίγουροι ότι και αυτή την απόφαση θα την προσβάλλω και θα ακυρωθεί, διότι το τέλος αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο και καθαρά φοροεισπρακτικό.

Πρόσφατα ο δήμος αύξησε τα δημοτικά τέλη σε μεγάλο ύψος και από αυτά θα μπορούσε ο δήμος να πληρώσει άνετα τα χρήματα που απαιτούνται για τα αδέσποτα.

Αντιθέτως βάζει νέους φόρους.

Να είστε σίγουροι ότι ο φόρος αυτός δεν θα περάσει.

 

 

Απόστολος Κολοκύθας

Πολιτευτής κόμματος ΤΕΛΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Φορολογικά Θέματα – Νέα δεδομένα για επιχειρήσεις & εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο H Καρδίτσα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ