Παρουσίαση βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση»


 

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η Χρυσή Αυγή αποκάλυψε με φριχτό τρόπο το πραγματικό της πρόσωπο. Αφού έχουν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών και αγωνιστών έρχεται η δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Η εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος, όμως, κορυφώνεται τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013, όταν μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, δολοφονούσαν στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό, Παύλο Φύσσα..

Το σύστημα πότε “αμολάει” τους φασίστες χρυσαυγίτες και πότε τους “μαζεύει”, όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική – φασιστική δράση όμως δεν “ξεπλένεται”, ούτε θα αντιμετωπιστεί από το σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής, με τις οποίες διαπλέκεται.. Τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, παραμένουν.

Δεν ξεχνάμε. Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όλο αυτό τον κόσμο που έχει υποστεί επιθέσεις.. Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά, να μην μολυνθεί από το ναζιστικό δηλητήριο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας. Να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό και για την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καρδίτσα, ανάμεσα στις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που οργανώνουμε στην προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού, στις 23 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» ( του Ρατζανί Πάλμε Ντάτ).

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7:00μμ στην αίθουσα της ΠΕΔΚ (πρώην ΤΕΔΚ) και το βιβλίο θα παρουσιάσει η Μαρία Γαβαλά,μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα 3,5 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εγγραφές στο Ωδείο Ευθυμιάδη