Ειδήσεις

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυχωρίου


Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μακρυχωρίου Καρδίτσας, στα πλαίσια των εκδηλώσεών του, διοργάνωσε διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις Σάββατο 14-10-17 και Κυριάκη 15-10-17.

Στην παλαιά Εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και μνημόσυνο για τους απανταχού Μακρυχωρίτες, αθλητικά αγωνίσματα και παράσταση Καραγκιόζη του Δημήτρη Καραμαγκιόλα για τους νέους και Ιατρική Επιστημονική Ενημέρωση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας.

To Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα Ιατρική Επιστημονική Ενημέρωση από γιατρούς του Ιατρικού  Συλλόγου Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας.  Ομιλητές ήταν ο οδοντίατρος Κυρίτσης Γρηγόρης με θέμα «κάπνισμα και στοματική υγεία», ο γενικός γιατρός Μπέζας Δημήτρης με θέμα «βασικές αρχές πρώτον βοηθειών», ο γενικός γιατρός Γκιζλής Βασίλης με θέμα «μύθοι και πραγματικότητες για το σακχαρώδη διαβήτη» και ο ουρολόγος Κυρίκος Βασίλης με θέμα «παθήσεις προστάτη, λιθίαση και ακράτεια ούρων». Σύντομη αναφορά στις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς έκανε ο γενικός γιατρός και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σωτήρης Κουλοκτσής συνεχάρει τον Λαογραφικό Σύλλογο Μακρυχωρίου για την πρωτοβουλία του και αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της πρόληψης και της επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Νταρντάνης.

Στο τέλος έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού από τους παρευρισκομένους ιατρούς.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτάζει η Ιερά και Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. στην 15η Εμποροβιοτεχνική