Ποντιακή λύρα, γκάϊντα και παραδοσιακό βιολί στο Ωδείο Ευθυμιάδη


Στα πλαίσια της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής στο Ωδείο Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης διδάσκονται εκτός των άλλων παραδοσιακών οργάνων, και τα όργανα ποντιακή λύρα, γκάιντα και παραδοσιακό βιολί.

Ειδικά η γκάιντα και η ποντιακή λύρα δύσκολα διδάσκεται σε επαρχιακή πόλη γιατί πρόκειται για πολύ εξειδικευμένα όργανα.

Στη Σχολή Λαϊκής – Παραδοσιακής Μουσικής διδάσκονται και τα υπόλοιπα γνωστα Παραδοσιακά όργανα (Μπουζούκι, Κλαρίνο, Βιολί,  Καβάλι, Λαούτο, Σαντούρι, Κρουστά, Κανονάκι, Τραγούδι).

Το Πρωτοποριακό Μουσικό Ίδρυμα της Καρδίτσας με τις πολλαπλές παροχές σε σπουδαστές και γονείς, υπόσχεται  γι΄ ακόμα μια χρονιά ένα πολύ υψηλό επίπεδο παροχής γνώσεων για τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014 σ’ ένα καταπληκτικό κτίριο – στολίδι στο κέντρο της πόλης,που εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών.

Στα εικοσιπέντε (25) χρόνια παρουσίας του στη μουσική εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας έχει να επιδείξει μεγάλο αριθμό σπουδαστών που περάτωσαν τις σπουδές τους αποκτώντας πτυχία και διπλώματα ανώτερων θεωρητικών και οργάνων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εργάζονται τόσο σε διάφορα Δημόσια Σχολεία, όσο και σε πολλά μουσικά εκπαιδευτήρια της χώρας μας.

 

Η πλειοψηφία των καθηγητών Μουσικής του Νομού Καρδίτσας είναι απόφοιτοι του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και χορωδοί του.

Επίσης, λειτουργεί Τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού Μονωδίας, κλασσικού τραγουδιού, jazz, musical, rock, retro, ethnic, ορθοφωνίας με την εξαιρετική καθηγήτρια τραγουδιού Μαρία Ρουκά.

Στο Ωδείο Καρδίτσας λειτουργούν τμήματα μουσικοθεραπείας, μουσικής Παραγωγής για DJ, μουσικής τεχνολογίας, ηχοληψίας και ραδιοφωνικής παραγωγής.

 

Στο  «Ωδείο Καρδίτσας – Νίκος Ευθυμιάδης»  λειτουργούν επίσης και μουσικά σχήματα που ασχολούνται με την παραδοσιακή, έντεχνη και σύγχρονη μουσική.

 

Επίσης, Τμήμα της Μουσικής Προπαίδειας για παιδιά προσχολικής ηλικίας με πρωτοποριακά προγράμματα (Μέθοδος Goitre). Διδάσκουν νέοι και έμπειροι Καθηγητές Μουσικής.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης παρέχει στους μαθητές του τίτλους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού και με αναγνωρισιμότητα και κύρος εντός και εκτός Ελλάδος.

Συνεργάζεται με Ανώτατα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Το Ωδείο  Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και για πληροφορίες  και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, τηλ. 24410 -75440,42896, e- mail: nke@otenet.gr.

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσική Βραδιά από τους Απανταχού Καρδιτσιώτες
Επόμενο άρθρο Σκοπευτικά νέα