Προβληματισμός για τις πολιτικές εξελίξεις στο Δ.Σ. Καρδίτσας – Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής


Οι πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα της Κυριακής τέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να μείνουμε εκεί. «Ούτε εμείς θέλουμε να αποτελέσει εστία αντιπαράθεσης. Μεγαλύτερο βάρος πρέπει να δώσουμε στη διαφύλαξη ενός καλού κλίματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Παπαλός, μεταφέροντας τη δήλωση της παράταξής του, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα : «Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας δρομολογηθεί σε πορεία εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Βάϊος Βαρελάς, με τη σειρά του, δήλωσε πως πρόκειται για ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε κάποιο ψήφισμα, αλλά θα πρέπει να απευθύνει μια προτροπή προς τους Καρδιτσιώτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Μια απόφαση που μπορεί να διχάσει το Δ.Σ. δεν έχει κανένα νόημα» κατέληξε ο κ. Βαρελάς.

Ακολούθως, ο  κ. Ευάγγελος  Λέμας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω : «Πιστεύω ότι, ως Αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να συμπαρασταθούμε αφενός στους συνδημότες μας και αφετέρου στην Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να έρθει σε μια τίμια συμφωνία. Οι δημότες έχουν έρθει σε καταστάσεις που δεν πίστευαν ότι μπορούσαν να τους συμβούν (ουρές έξω από τράπεζες) και δεν φαντάζονται του τί θα ακολουθήσει ακόμη. Ήδη η χώρα μας έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά. Δικό μας καθήκον ως Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι να αποφύγουμε το διχασμό και να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε τις αντιπαλότητες. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ενωμένη, να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ.  Την Κυριακή λέμε ναι στην Ευρώπη».

Ο κ. Βασίλης Κρανιάς τόνισε πως «είτε θα περάσουν τα νέα μέτρα με  το ΝΑΙ και θα είναι το πακέτο της τρόικα, είτε με το ΟΧΙ και θα είναι το πακέτο της κυβέρνησης. «Ο λαός πρέπει να ψηφίσει όχι και στο ένα και στο άλλο. Και αυτό δεν εκφράζεται μέσα από το διλημματικό ψηφοδέλτιο της Κυριακής» συμπλήρωσε ο κ. Κρανιάς.

Τέλος, ο κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης είπε πως στην παρούσα δημοτική περίοδο έχουν να συμβούν πολλά και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να συγκεντρώσει κάποια τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για έκτακτες ανάγκες φοβούμενος τα χειρότερα. «Κάντε κάποιες κινήσεις» κατέληξε.

Προηγούμενο άρθρο Δυνατότητα κατάθεσης μετρητών από Επιχειρήσεις & Ιδιώτες και ανοιχτά Καταστήματα
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα, για το Δημοψήφισμα