Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αργιθέα – Αποκλεισμένα 20 χωριά


Την εκτροπή του Αχελώου προς την Θεσσαλία, αφού δεν την κάνουν οι πολιτικοί, φαίνεται πως αποφάσισε να την πάρει στα χέρια του ο ίδιος ο ποταμός. Η σήραγγα που ενώνει τον Λιασκοβίτη με τον Αχελώο για τις ανάγκες του φράγματος εκτροπής είτε γιατί τα φερτά υλικά φράξαν την έξοδο των νερών είτε γιατί δεν επαρκεί να περάσει ολόκληρη η ποσότητα των νερών, έφτιαξε τη λίμνη στον Λιασκοβίτη, καλύπτοντας τον υπάρχοντα δρόμο και τις γέφυρες του Πετρωτού, την παλαιά πέτρινη τοξωτή, καθώς και την σύγχρονη τύπου Beley, κλείνοντας έτσι το δρόμο Καρδίτσας – Άρτας. Αν συνεχιστούν οι βροχές ίσως περάσει στη σήραγγα εκτροπής και ξημερώσει στον θεσσαλικό κάμπο.

Ο Αχελώος ποταμός πλημμύρισε και στο διάβα του σκέπασε τις γέφυρες Κοράκου, Καταφυλλίου- Αυλακίου και Τέμπλας. Στην ιστορική, πέτρινη τοξωτή γέφυρα Καταφυλλίου τα νερά του Αχελώου έχουν υπερκαλύψει τα στηθαία της γέφυρας και τμήματα από αυτά έχουν ήδη παρασυρθεί.

Στη γέφυρα Κοράκου τα νερά του Αχελώου περνούν πάνω από τη γέφυρα και είναι αδύνατη η διέλευσή της πριν υποχωρήσουν σημαντικά τα νερά του Αχελώου.

Η έντονη βροχή και ο δυνατός αέρας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ, πεσμένες κολώνες, κομμένα σύρματα, δέντρα που ξερίζωσε ο αέρας και πέσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει αρκετά χωριά χωρίς ρεύμα από το πρωί Κυριακής και λόγω της κλειστής γέφυρας Κοράκου είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ.

Από τις κατολισθήσεις έχουν αποκλειστεί χωριά και οικισμοί και κινδυνεύουν σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την παντελή έλλειψη ιατρικής φροντίδας από την ανυπαρξία γιατρών στην Αργιθέα (ούτε ένας γιατρός αυτή τη στιγμή στα 8 αγροτικά ιατρεία της περιοχής).

Το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο «Μεγαλώνοντας» στην Κιν\κη Λέσχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικά μαθήματα νέων ραδιοερασιτεχνών