Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Αίτημα παράτασης περιόδου υποβολής ηλεκτρονικών φακέλων


Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Τμήματος Προγράμματος Δημοσίων και Ιδιωτικών επενδύσεων  απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ζητώντας την σχετική παράταση περιόδου υποβολής ηλεκτρονικών φακέλων των αιτήσεων στήριξης για τις Δράσεις 4.2.1 & 4.2.2 του Υπομέτρου 4.2 στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά την «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων».

Στην επιστολή του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παράταση Περιόδου Υποβολής Ηλεκτρονικών Φακέλων των Αιτήσεων Στήριξης για τις Δράσεις 4.2.1 & 4.2.2 του Υπομέτρου 4.2 από την 31η Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2018 οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

 

  1. Παρά την Δημοσίευση των Προσκλήσεων των ανωτέρω Δράσεων την 27/04/2017 & 23/06/2017 αντίστοιχα, απαιτήθηκε σημαντικός χρόνος για τον σχεδιασμό των επενδυτικών σχεδίων, την συγκέντρωση προσφορών και την κατάρτιση των προϋπολογισμών που σε συνδυασμό με το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις του δεν έκαναν δυνατή την υποβολή της πλειονότητας των Αιτήσεων Στήριξης πριν την 30/09/2017.
  2. Η δυνατότητα πλήρους Υποβολής των Ηλεκτρονικών Φακέλων δεν ήταν δυνατή πριν την 17/10/2017, λόγω της παραμετροποίησης της σχετικής εφαρμογής του ΠΣΚΕ-Επ.
  3. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την σύνταξη των απαιτούμενων σχεδίων, την αδειοδότηση των επενδύσεων, την σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτης και την υποβολή των ηλεκτρονικών και φυσικών φακέλων.
  4. Επιπλέον η 31/12/2017 δεν είναι κατάλληλη ως καταληκτική ημερομηνία καθώς συμπίπτει με το κλείσιμο του έτους και την περίοδο των εορτών όπου από τις 20/12 & έως τις 07/01 μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αλλά και άλλων φορέων αναστέλλει την λειτουργία του για να δοθούν άδειες στο προσωπικό τους.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ζητά την άμεση έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργείου, όπου να αναφέρεται η παράταση των σχετικών προθεσμιών, ώστε να υποβληθούν οι Ηλεκτρονικοί & Φυσικοί Φάκελοι ορθά και με επιμέλεια και να διευκολυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τη σημασία και σπουδαιότητα των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς ένταξη στις συγκεκριμένες Δράσεις για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Προηγούμενο άρθρο Διήμερες εκλογές στο Επιμελητήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΕΝΠΕ: Να ξεκινήσει ο διάλογος για τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης