Στα μέσα Μαρτίου – εκτός απροόπτου – η καταβολή συνδεδεμένης


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και με δεδομένο ότι εν τω μεταξύ δεν θα αλλάξει κάτι, η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους δικαιούχους  αγρότες, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου.

Την ενημέρωση αυτή είχε η πρ. Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε δήλωσή της η κ. Σκόνδρα αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα, έγινα δέκτης  της  έντονης ανησυχίας των βαμβακοπαραγωγών  μας,  όσον αφορά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.  Γνωρίζοντας , το τι σημαίνουν τα χρήματα αυτά για τους αγρότες, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, που τα έξοδα τρέχουν και οι ανάγκες είναι αυξημένες, ήρθα σε επικοινωνία με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.κ. Αποστολάκο και Μπαμπασίδη, καθώς και με παράγοντες του Υπουργείου.

Σκοπός μου ήταν να πιέσω για την ταχύτερη καταβολή και να ενημερωθώ, έτσι ώστε με τη σειρά μου να ενημερώσω τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μου.

Με διαβεβαίωσαν ότι περίπου στα μισά του μήνα, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών. Ελπίζω ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμής θα τηρηθεί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις και  δεν θα προκύψει  ανασταλτικός παράγοντας  που θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζω, στο Νομό μας, 9.419 παραγωγοί  περιμένουν να τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος.  Απ’ αυτούς, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί 9.327 δικαιούχων, αφού 92 αγρότες δεν παρέδωσαν προϊόν, οπότε δεν δικαιούνται ενίσχυσης.

Αξίζει δε να επισημάνω, ότι ο Μ.Ο.  παραγωγής στο Νομό μας ανήλθε σε 334 κιλά/στρέμμα, κάτι που αποδεικνύει ότι  η παραγωγή στη Καρδίτσα συγκαταλέγεται στις καλλίτερες.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο To Grexit των νέων : Brain drain αλλιώς επιστημονική αποστράγγιση
Επόμενο άρθρο Διασφαλισμένη για 18 χρόνια η υγειονομική ταφή απορριμμάτων της Δυτικής Θεσσαλίας