Στην κάλπη με την πρόταση του ΚΚΕ


Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν και στο δημοψήφισμα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη τη δική του πρόταση: «ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία».

Ούτε η πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47+8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται, γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό αποτυπώνεται μάλιστα και στη νέα πρόταση της συγκυβέρνησης για νέο διετές δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνοδεύεται από νέα δανειακή σύμβαση – νέο μνημόνιο.

Το «όχι» της κυβέρνησης είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους,

τους αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους μας

είτε ζουν στην πόλη ή στην ύπαιθρο της Καρδίτσας

να μη διαλέξουν νέο μνημόνιο να «ακυρώσουν»

αυτό το κάλπικο δίλημμα που του θέτουν ρίχνοντας

στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοικτά στις 4/7 & 5/7 ΚΕΠ και Δημοτολόγια του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δήλωση Παύλου Σιούφα για το δημοψήφισμα