Ειδήσεις

Στη Θεσσαλία έγινε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 17-18-19 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών (ΠΑΣΕΦΑ) που διοργάνωσε η ΑΠΟΕΑ και ο ΣΕΑΝ Λάρισας και στο οποίο συμμετείχαν ‘Έφεδροι Αξιωματικοί από τους ΣΕΑΝ όλης της χώρας και την Κύπρο. Παρόντες στο Συνέδριο, τιμώντας με την παρουσία τους Έφεδρους Αξιωματικούς, ήταν από την πολιτειακή ηγεσία ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απ. Καλογιάννης, Βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού Λάρισας και από την Στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντγος κ. Δ. Ζερβάκης, οι Δκτές της 110 Πτέρυγας Μάχης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πολλοί αξιωματικοί εν ενεργεία και ΔΕΑ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Λάρισας.
Ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε με δέκα   τρία μέλη. Οι εργασίες ξεκίνησαν με χαιρετισμούς των επισήμων και μετά ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών  καθηγητής φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Γρηγόριος Κωσταράς ανέπτυξε το θέμα : ” Ο Έφεδρος Αξιωματικός ως μοχλός του κοινωνικού γίγνεσθαι”. Κατόπιν ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και ομιλίες των μελών των Σ.Ε.Α.Ν. Από τον Σύνδεσμό μας μίλησαν  ο πρόεδρος  Ντενησιώτης  Ιωάννης με θέμα «ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ»

Συγκινητική στιγμή η βράβευση από τον Αντγο Δ.Ζερβάκη Έφεδρου Αξιωματικού, ο οποίος απολυόταν την επόμενη ημέρα. Την Παρασκευή 17-3-2017 είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ, το Σάββατο 18-3-2017, μετά το πέρας των εργασιών, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στη ΛΑΦ Λάρισας όπου έγιναν και βραβεύσεις – τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και του Λάζαρου Αρσενίου, 102 ετών, που πολέμησε στο ύψωμα 731, ενώ την Κυριακή 19-3-2017 μετά τον Εκκλησιασμό στον Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου  έγινε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εφ.Αξκου. Σύντομα θα δημοσιευτούν τα πορίσματα του Συνεδρίου, καθώς και οι εισηγήσεις – προτάσεις

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στην Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά