Ειδήσεις

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με Σπίρτζη-Σκουρλέτη ο Δημ. Τσιαντής


Με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Παπαδεράκη, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ .

Παρόντες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μουράτογλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κοιμήσης Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο κ. Μπίρμπας Δήμαρχος Αιγάλεω και ο κ. Τσιαντής Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ και Τ.Π.Δ. .

Το επίκεντρο της πολύωρης συνάντησης στο Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκε η τροποποίηση των διατάξεων του Ν.4412/16, που αφορά τις Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών, με στόχο τις ταχύτερες διαδικασίες στην ανάθεση και εκτέλεση Έργων και Υπηρεσιών, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της διαδικασίας χωριστής εγγραφής των πιστώσεων σε αντίστοιχους κωδικούς των προϋπολογισμών των Δήμων ανά Δημοτική Ενότητα .

Πέραν της γενικής εισήγησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και των επικεφαλής των παρατάξεων, τα επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν Υπηρεσίες και Μελέτες, που ταλαιπωρούν και δυσκολεύουν τους μικρότερους και μεσαίους Δήμους με υποστελεχωμένες Υπηρεσίες, τα εισηγήθηκε με παραδείγματα ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής, ως ορισθής από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για τα ζητήματα του Ν.4412/16 .

Σ’ ένα πρώτο επίπεδο υπήρξε σοβαρή σύγκλιση απόψεων στα βασικότερα θέματα που τέθηκαν .Άμεσα, συσταθείσα κοινή επιτροπή, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις .

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων για την αντιμετώπιση της λύσσας