Συγκροτήθηκε η Λαϊκή Ενότητα στην Καρδίτσα


Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο η ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης Καρδίτσας της «Λαϊκής Ενότητας», με την παρουσία της εκπροσώπου του Κεντρικού Συντονιστικού κ. Δέσποινας Σπανού και του στελέχους Δημήτρη Γιαλαμά από τη Λάρισα.

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας, τόνισαν οι ομιλητές, είναι η δημιουργία ενός μετώπου που θα εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει υποφέρει από τα μνημόνια. Που θα συσπειρώσει όλο τον αριστερό κόσμο, που ήταν μέσα στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και στα μέτρα λιτότητας, αλλά και όλους τους Έλληνες που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και επιθυμεί αυτό το ΟΧΙ να συνεχιστεί.

Στην συνέλευση αναδείχθηκαν οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που ψήφισαν το νέο μνημόνιο, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, της ήδη εξαθλιωμένης ελληνικής κοινωνίας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των δανειστών-τοκογλύφων της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Στους άμεσους στόχους της Λαϊκής Ενότητας είναι η συνέχιση της πάλης στο δρόμο που έδειξε ο λαός με το «όχι» του στο πρόσφατο δημοψήφισμα, για την κατάργηση των μνημονίων και την διαγραφή του δημόσιου χρέους, για την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, για την κατάργηση του καθεστώτος της επιτροπείας και την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Στοχεύουμε «να ανοίξουμε νέους δρόμους και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη, μακριά από τα μνημόνια της λιτότητας, την παραγωγική καταστροφή της χώρας, την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και τέλος την υποτέλεια της πατρίδας μας», τόνισαν οι ομιλητές.

Οι αιφνιδιαστικές εκλογές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν επέστρεψαν στη Λαϊκή Ενότητα να έχει το χρόνο να οργανωθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Όμως, ήδη στο μετωπικό σχήμα της ΛΑ.Ε. συμμετέχουν πάνω από 10 πολιτικά μορφώματα από τον αριστερό χώρο. Μετά τις επικείμενες εκλογές, παράλληλα με τους αγώνες εντός και εκτός Βουλής κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, η ΛΑ.Ε. θα προχωρήσει στην οργανωτική συγκρότησή της στις τοπικές κοινωνίες και στους χώρους δουλειάς και θα προχωρήσει σε πανελλαδική συνδιάσκεψη ή συνέδριο για την επεξεργασία του προγράμματός της και την ανάδειξη των τοπικών και κεντρικών οργάνων της.

Μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών για την προγραμματική διακήρυξη και την εκλογική διαδικασία, ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο, συμβάλλοντας σε ένα γόνιμο διάλογο, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και έγιναν προτάσεις πάνω στις προγραμματικές θέσεις, την εκλογική διακήρυξη και την προεκλογική τακτική.

Στο τέλος της συνέλευσης συγκροτήθηκε η Συντονιστική Εκλογική Επιτροπή, ενώ έπεσαν και προτάσεις με τα πρώτα ονόματα για το ψηφοδέλτιο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το Σάββατο, για να σταλεί στην Κεντρική Συντονιστική, ώστε την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη να ανακοινωθεί επίσημα.

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η μετακίνηση των φιλάθλων της Αναγέννησης στο AEL FC ARENA
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα