Συμμετοχή της Θεσσαλίας σε 6 διεθνείς εκθέσεις γαλακτοκομικής αλυσίδας


Ο Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2014 θα αποτελέσουν δύο μήνες συνεχούς προβολής και συμμετοχής του θεσσαλικό γαλακτοκομικό τομέα στο διεθνή χώρο, εφόσον συνολικά 30 θεσσαλικές επιχειρήσεις θα προσκληθούν να λάβουν μέρος σε 6 συνεχόμενες διεθνείς εκθέσεις μέσα από το πρόγραμμα Lactimed, όπου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) καθώς και σε συναντήσεις γευσιγνωσίας.

Ειδικότερα εκθέσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν είναι οι εξής:

  1. SalondelGusto (http://www.salonedelgusto.com), 24 – 27 Οκτωβρίου 2014, Turin Ιταλία (220.000 επισκέπτες)
  2. Siat (http://www.siat.tn), 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2014, Τύνιδα Τυνησία (200.000 επισκέπτες)
  3. Diaryexpo (http://www.dairyexpo.gr) 1- 3 Νοεμβρίου 2014, Αθήνα Ελλάδα (2η έκθεση γαλακτοκομίας και τυροκομίας) .με διάθεση για τη Θεσσαλία 120 τμ
  4. 4th Beirut Cooking festival (http://www.beirutcookingfestival.com), 6-8 Νοεμβρίου 2014, (10.000 επισκέπτες)
  5. Hace Exhibition (www.hace.com.eg), 11-14 November 2014, (event participation still needs approval by JMA), Cairo, (11.000 επισκέπτες)
  1. Έκθεση τροφίμων στην Γαλλία, αρχές 2015

Στη διαδικασία προετοιμασίας της συμμετοχής  στις εκθέσεις θα συμμετέχει η Επιχειρησιακή Ομάδα Στήριξης του LACTIMED Θεσσαλίας (Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου (ΠΘ-ΕΑΧ) και Αναπτυξιακή Θεσσαλίας) ενώ την όλη διαδικασία θα συντονίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

 

Τα βασικά κριτήρια συμμετοχής των επιχειρήσεων είναι α/ χώρος εγκατάστασης της επιχείρησης στη Θεσσαλία, β/ η πλειονότητα του γάλακτος να προέρχεται από μια από τις γαλακτοκομικές περιοχές της Θεσσαλίας (Καλαμπάκα, Μουζάκι, Φάρσαλα, Αλμυρός, Βελεστίνο, Τέμπη, Ελασσόνα, Τύρναβος, Φαρκαδόνα, Σκόπελος, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος) ενώ γ) προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του προγράμματος LACTIMED.

 

Όλα τα έξοδα συμμετοχής για την διάρκεια των εκθέσεων (μετακίνησης, διαμονής του συμμετέχοντα και μεταφοράς των προϊόντων) αναλαμβάνονται από το πρόγραμμαLACTIMED.

Η Επιχειρησιακή Ομάδα Στήριξης του LACTIMED Θεσσαλίας θα προσπαθήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες να συντονίσει την όλη συμμετοχή και  παρουσίαση της θεσσαλικής αντιπροσωπείας του γαλακτοκομικού τομέα Θεσσαλίας με στόχο την προώθηση και των επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και της κοινής εικόνας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προϊόντων τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κα Δήμητρα Γάκη, τηλ. 6948180357.

 

Πληροφορίες: κα Ελ. Καματέρη τηλ, 2410555507

Προηγούμενο άρθρο Οι φροντιστές ξένων γλωσσών με Λοβέρδο και Ταλιαδούρο
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις Φώτη Αλεξάκου