Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Έκθεση NOSTOS


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά η Έκθεση & Forum για τον Εναλλακτικό Τουρισμό «NOSTOS 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 13-16 Οκτωβρίου 2017 στη Ναύπακτο, όπου το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας,  πραγματοποιήθηκε σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στην οποία συμμετείχε πλήθος εκθετών μεταξύ των οποίων περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Κατά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, η κα Νατάλια Κοσένκο, Πρέσβης της της Ουκρανίας στην Ελλάδα απηύθυνε χαιρετισμό  και παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τα ανάλογα παραδείγματα από τη χώρα της. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Δικτύου και Ουκρανικών δήμων. Η Ουκρανία ήταν η τιμώμενη χώρα στο εκθεσιακό περίπτερο του Δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πλήθος επισκεπτών μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών φορέων του τουριστικού χώρου και δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δικτύου και ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του αλλά και για τις προοπτικές εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις λίμνες και στις παραλίμνιες περιοχές των μελών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκθέτες με έντονη την παρουσία hosted buyers από 12 χώρες, με τη συνολική επισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Προηγούμενο άρθρο Έργα ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη του Δημάρχου Μουζακίου με τους προέδρους των χωριών για το κτηματολόγιο