- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, ο Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν το 5ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως και τις 15 Οκτωβρίου στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Βιόπολις, στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συμπόσιο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός: «Με ιδιαίτερη χαρά στηρίζουμε μια προσπάθεια διάχυσης της γνώσης και της επιμόρφωσης των νοσηλευτών. Στη Λάρισα και τη Θεσσαλία θα χτυπά η καρδιά της νοσηλευτικής ογκολογίας για τρεις μέρες. Επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα θα αναδείξουν θέματα και θα παρουσιάσουν τις νέες εξελίξεις στην ογκολογία. Στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες γιατί είναι κατ’ εξοχήν κοινωνικές, για τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και την καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου».

Δημήτρης Παπαγεωργίου – Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτικής Ογκολογίας: «Το Ετήσιο πλέον Πανελλήνιο Ογκολογικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο αποτελεί καθιερωμένο θεσμό και σημείο αναφοράς εμπεδωμένο στη συνείδηση της ογκολογικής νοσηλευτικής κοινότητας. Φέτος, οι συμμετοχές των επαγγελματιών υγείας (Ιατροί, Νοσηλευτές, Φυσικοθεραπευτές, Ακτινολόγοι κ.α) υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το συνολικό αριθμό των τριακοσίων ατόμων. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από δημόσια πολιτικά, στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και από υγειονομικές δομές τόσο της Θεσσαλίας όσο και όλης της Ελλάδας».

Ελένη Κυρίτση – Πρόεδρος Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος: «Το συμπόσιο έχει ως στόχο τη σφαιρική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων στη Νοσηλευτική Ογκολογία. Υπηρετώντας αυτό τον στόχο προσδοκάται η ευαισθητοποίηση, επαγρύπνηση και ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα που προάγουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ογκολογικούς ασθενείς τόσο στα νοσηλευτικά ιδρύματα όσο και σε υγειονομικές δομές κατ’ οίκον φροντίδας».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα οι κυρίες Κατερίνα Μαλίτα και Βιβή Τσιγάρα από το γραφείο εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.