Ειδήσεις

Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ


Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Νέστορα Αντωνίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Ζήση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστικός διάλογος όπου αναλύθηκαν τα ζητήματα του ΚΥ Σοφάδων.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων ενημέρωσε τον κ. Αντωνίου για τα θέματα προτεραιότητας που αφορούν την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κτιριακό ζήτημα του ΚΥ Σοφάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνίου απάντησε θετικά στο αίτημα του δημάρχου για ένταξη των έργων αποκατάστασης στο ΕΣΠΑ, αφού φυσικά προηγηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ακολούθως, ο κ. Αντωνίου επισκέφθηκε το ΚΥ Σοφάδων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διευθυντή κ. Ευριπίδη Χατζή και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του κ. Χατζή τέθηκε επίσης το ζήτημα στατικότητας του ΚΥ καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όπως γραμματειακή υποστήριξη, μετακινήσεις ιατρών, επέκταση του χώρου Α’ Βοηθειών κλπ.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος δήλωσε τα εξής:

«Τα θέματα της υγείας αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. Με την ΥΠΕ έχουμε μια καλή συνεργασία, που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Και είναι απαραίτητο να συνεργάζονται με αποτελεσματικό τρόπο οι φορείς ώστε να επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες, ειδικά σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι αυτός της υγείας.

Η διοίκηση του Δήμου, με περισσή ευαισθησία αλλά και αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να αναζητά και να προτείνει ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες οδηγούν αποκλειστικά και μόνο προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του συστήματος υγείας στο Δήμο μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά : Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Επόμενο άρθρο 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγωνιστικού Τάβλι