Συνάντηση με Τσίπρα για τον Αχελώο ζητούν οι Θεσσαλοί


Να αναθεωρήσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης την άποψή του για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, αλλά και να υποστηρίξει η κυβέρνηση το Διαχειριστικό Σχέδιο Υδάτων Θεσσαλίας στην εκδίκαση που θα υπάρξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητούν οι φορείς της Θεσσαλίας.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στη Λάρισα, σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος καθώς και ο Ρίζος Μαρούδας – εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε τις ακόλουθες δράσεις :

> Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με βουλευτές, δημάρχους και παραγωγικούς φορείς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

> Θα υποβληθεί αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν από πλευράς Θεσσαλίας όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την υποστήριξη των Διαχειριστικών Σχεδίων Υδάτων της περιοχής.

Τέλος, οι φορείς της Θεσσαλίας ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα ο κ. Σκουρλέτης να υπογράψει την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το φράγμα της Μεσοχώρας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων