Ειδήσεις

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα


Mε τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρη Τσιαντή συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, την Πέμπτη στο υπουργείο.

Ο κ. Τσιαντής ενημέρωσε τον κ. Σκουρλέτη για τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν υποστεί το οδικό δίκτυο και υποδομές, κυρίως περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και ζήτησε την υποστήριξη του υπουργείου στην προσπάθεια του δήμου για την αποκατάστασή τους.

Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση στοχευμένων έργων και προμηθειών του δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», του οποίου οι τρεις πρώτες προσκλήσεις, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, έχουν ενεργοποιηθεί. Ο κ. Τσιαντής  έθιξε επίσης το θέμα της υποστελέχωσης του δήμου.

Ο υπουργός γνωστοποίησε στον δήμαρχο ότι απεστάλη στο ΑΣΕΠ κατάλογος για 118 προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού με τη διενέργεια διαγωνισμού, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Δήμος Πλαστήρα, για τον οποίον προβλέπονται δύο τοποθετήσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τις προοπτικές της κτηνοτροφίας