Συνάντηση Τσιάρα με την ΕΠΣ Καρδίτσας


Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε γενναίες θεσμικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και βίας, που ενδημούν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Αυτό τόνισε κατά την συνάντηση, που είχε χθες ο βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο συζήτησης τον νέο αθλητικό νόμο, που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, αλλά και γενικότερα ζητήματα, που ταλαιπωρούν τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως τα φαινόμενα διαφθοράς, τα προβλήματα στον χώρο της διαιτησίας και τα κρούσματα βίας. Ταυτόχρονα ο κ. Τσιάρας ενημερωθηκε από τα μέλη της ΕΠΣ για θέματα, που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας, αλλά και για τις εξελίξεις στην ΕΠΣ Καρδίτσας, πριν και μετά τις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης.

Κατά την σύσκεψη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε, πως κανείς δεν αρνείται την συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά ρυθμιστικά για τον αθλητισμό και την ανάγκη παρέμβασης της, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας και την αποφασιστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να το κάνει με τρόπο, που να οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην διεθνή απομόνωση. Οι όποιες παρεμβάσεις της πρέπει να γίνονται με κανόνες που συμπορεύονται με τις ειδικές συνθήκες, που επικρατούν στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τις οποίες σέβεται και τηρεί όλη η διεθνής κοινότητα και διασφαλίζει την παρουσία των ομάδων μας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Προηγούμενο άρθρο 83 παραβάσεις και 24 συλλήψεις από ελέγχους της ΓΑΔΘ σε καταστήματα εστίασης
Επόμενο άρθρο Η ομιλία Βερίλλη στα Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι