Ειδήσεις

Συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Θεσσαλίας με τον Γεν. Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος


Την Πέμπτη 19/5/2016, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών της Θεσσαλίας, παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Κιλκίς, τον οποίο ευχαριστούμε δημόσια για την διαρκή και δυναμική στήριξη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, τον οποίο και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την θετική διάθεση που επέδειξε στο να συζητήσει μαζί μας και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες μας.

Το κύριο θέμα προς συζήτηση που τέθηκε, σαφέστατα ήταν το μεταναστευτικό και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της διαμονής των συναδέλφων μας κατά τη μετάβαση τους εκεί, προκειμένου να εξασφαλίσουμε γι’ αυτούς, τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Απαίτησή μας, να διαμένουμε εκεί που εμείς κρίνουμε ότι πρέπει να διαμείνουμε και όχι εκεί που η Διεύθυνση Κιλκίς, αυθαίρετα μας υπαγορεύει, σε καταλύματα που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις διαμονής.

Ο κ. Επιθεωρητής μας ενημέρωσε, όπως άλλωστε ακούστηκε και τις τελευταίες ημέρες, επίσημα, από υπουργικά χείλη, ότι σύντομα θα λήξει η κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη.

Εμείς, ως συνδικαλιστές, δραττόμενοι της ευκαιρίας και αναλογιζόμενοι τα όσα ακολούθησαν μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα, τονίσαμε ότι στην περίπτωση που λάβει χώρα η όποια Αστυνομική Επιχείρηση στην Ειδομένη, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταστήσει οποιοδήποτε συνάδελφο εξιλαστήριο θύμα και θα αντιδράσουμε δυναμικά σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί.

Ανάλογη αντίδραση θα υπάρξει και στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση και η οποία σε συνδυασμό με τις επικείμενες προγραμματισμένες καλοκαιρινές άδειες θα προκαλέσει τη συσσώρευση δεκάδων οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων.

Καθόσον διάχυτη ήταν η εντύπωση σε όλους μας, ότι το πρόβλημα της Ειδομένης θα λυθεί άμεσα, αναφερθήκαμε επιγραμματικά και σε άλλα θέματα που απασχολούν τους νομούς μας, λαμβάνοντας με χαρά τη διαβεβαίωση του κ. Επιθεωρητή ότι θα συζητηθούν εκτενέστερα στο άμεσο μέλλον.

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ

Σωκράτης

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ

Αθανάσιος

ΔΙΧΤΑΣ

Ανάργυρος

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ιωάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δημ. Παπακώστας : Νέα εργολαβία για την συντήρηση του άξονα Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ