Ειδήσεις

Συνδικάτο οικοδόμων: Όλοι στο συλλαλητήριο


Η επίθεση κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας απέναντι στη ζωή μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δίχως να έχει ημερομηνία λήξης. Τα προβλήματα, που βιώνει ο κλάδος των Κατασκευών και οι συνέπειές τους, συσσωρεύονται εδώ και πολλά χρόνια.

Το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία συνεχώς ζητάνε επιπλέον μέτρα, για να ικανοποιήσουν την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη. Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο, για να συμπιέζουν προς τα κάτω τα μεροκάματα και την ασφάλιση, να αυξάνουν την εκμετάλλευση και εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει να δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο. Για να θωρακιστεί η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχεται, πρέπει να τσακιστούν οι ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων στις Κατασκευές.

Η ανάπτυξη, που μας υπόσχονται, δεν θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλιση, τα μεροκάματα, συνολικά τους όρους δουλειάς και την καλυτέρευση της ζωή μας. Δεν θα φέρει πίσω τα σπίτια μας που κινδυνεύουμε να χάσουμε από τα χρέη που αυτοί μας φόρτωσαν.

Δεν θα ανατρέψει τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Δεν θα επαναφέρει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που αυξηθήκαν, ούτε τις συντάξεις, που έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα.

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ανάπτυξη, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, των αφεντικών του κλάδου, που «ακονίζουν τα δόντια τους». Είναι η ανάπτυξη, που στην περιοχή μας φτιάχνει δρόμους, για να διευκολύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τους πληρώνουμε εμείς με τα διόδια, ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο, που είναι αναγκαίο όχι μόνο για να βρουν δουλειά οι χιλιάδες οικοδόμοι του νομού μας, που είναι άνεργοι, αλλά και για τους αγρότες της περιοχής, που βλέπουν τα χωράφια τους να καταστρέφονται και ζουν καθημερινά με το φόβο. Δεν κάνει ούτε ένα έργο αντισεισμικής θωράκισης, παρόλο που βρισκόμαστε σε σεισμογενή περιοχή.

Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ψήφισε το Γενάρη με τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, που προσκυνούν την ΕΕ και το κεφάλαιο, αποδεικνύει περίτρανα ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και τα αντιλαϊκά –αντεργατικά μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός, οι αυταπάτες, ότι θα βρεθούν λύσεις προς όφελός μας από αυτούς, που διαχρονικά στηρίζουν και υλοποιούν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Κανένας συνάδερφος μόνος του μπροστά στα νύχια των αρπακτικών. Κανένα εργατικό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6.30 στην κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο Στελέχη εκπαίδευσης σε σχολεία φυλακών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα στο Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας