Σύλλογος Πετοσφαίρισης Καρδίτσας : Και 2η Επιστολή – Υπόμνημα στο δήμαρχο


 

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Δήμου Καρδίτσας, κ. Δήμαρχε Καρδίτσας, κ. Αντιδήμαρχοι και εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ του Δήμου μας,

Σας απευθύνουμε δεύτερη ανοιχτή επιστολή δια μέσου του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου μετά την πρώτη μας επιστολή πριν από 13 μέρες (Δευτέρα 13/11) και για την οποία δε λάβαμε ακόμα κάποια απάντηση, δημόσια ή κατ’ιδίαν.

Ασφαλώς το θέμα παραμένει ίδιο με το προηγούμενο περιεχόμενο της επιστολής και εξακολουθεί να είναι άλυτο.

Από τη μεριά μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας, καταθέσαμε ενυπόγραφα τις θέσεις μας σχετικά με τη διαδικασία εύρεσης χώρων άθλησης  στο Δήμο, όσο και τη λειτουργία αυτών των χώρων από τη μεριά των συλλόγων της πόλης αλλά και τη χρήση αυτών από μερίδα συμπολιτών μας, με κυριότερο εκφραστή τα παιδιά μας.

Επιπροσθέτως, καταθέσαμε προτάσεις και διερωτόμαστε αν είστε σε θέση να απαντήσετε για το πώς έγινε η κατανομή των ωρών σε συλλόγους της πόλης και εάν υπάρχει κάποιο κριτήριο ή προϋποθέσεις που καθόρισαν αυτή την κατανομή. Από την πλευρά μας, έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες και θεμελιώδεις προτάσεις σχετικά με την προτεραιότητα που πρέπει να μοιράζονται οι ώρες σε συλλόγους του νομού και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν αυτοί.

Πότε, επιτέλους, θα τεθούν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα γίνεται η χρήση των δημοτικών κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου; Προς τι η μείωση ωρών από τα δημοτικά γυμναστήρια στο Σύλλογό μας;

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε ο χαρακτηρισμός από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης του Δήμου Καρδίτσας κ. Γιάννη Γεννάδιο ότι «ο Δήμος προσπαθεί να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό». Γιατί δεν το βλέπουμε αυτό επί τω έργω; Γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος διετέλεσε διοικητικό στέλεχος του ΣΠΑΚ στο παρελθόν αποσιώπησε το γεγονός, χωρίς να λάβει θέση επί του θέματος;

Ποια τα ελάχιστα προαπαιτούμενα που πληρούν οι σύλλογοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε αποφασίστηκε αυτή η μείωση ωρών στα τμήματά μας;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, τη στιγμή που λαμβάνουμε μηνύματα άγνοιας και μία αντιμετώπιση που ασφαλώς είναι περιφρονητική για έναν αθλητικό σύλλογο με τα περισσότερα (7) ενεργά αγωνιστικά τμήματα στην κεντρική Ελλάδα (παίδων, παμπαίδων, εφήβων, ανδρών, κορασίδων, παγκορασίδων, γυναικών) τα οποία κάθε Σαββατοκύριακο διαφημίζουν την πόλη μας σε όλη τη χώρα, με αποστολές και ταξίδια, τα έξοδα των οποίων αναλαμβάνουν επαγγελματίες της πόλης, προσφέροντας μεράκι και οικονομική στήριξη για την προβολή του καρδιτσιώτικου αθλητισμού πανελληνίως, χωρίς να πιστώνονται κάποιο όφελος παρά μόνο το ηθική ικανοποίηση της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Είμαστε σε θέση να καταθέσουμε έγγραφα πιστοποίησης των άνωθι, που επιβεβαιώνουν τη συνεχή μας πορεία στο χώρο του αθλητισμού εδώ και 27 χρόνια, «αγγίζοντας» την άνοδο στην πρώτη εθνική κατηγορία βόλεϊ της χώρας την περυσινή –ιστορική- χρονιά, αριθμώντας πάνω από 100 μέλη που αθλούνται καθημερινά στο σύλλογό μας και ορισμένα εξ’αυτών επανδρώνουν εθνικές ομάδες, επιτυγχάνοντας διακρίσεις που μόνο όφελος έχουν να φέρουν στην περιοχή μας. Προσφάτως οι έφηβοι του ΣΠΑΚ κατέκτησαν το πρωτάθλημα κεντρικής Ελλάδος, προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και αποτελούν το παρόν και μέλλον του καρδιτσιώτικου βόλεϊ.

Γιατί αφαιρούνται ώρες προπόνησης από αυτά τα παιδιά και τι εν τέλει επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου; Αυτή είναι η αντιμετώπιση του Δήμου στους νέους και στη μύησή τους στα αθλητικά ιδεώδη;

Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτησή σας, με την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή η επίκλησή μας θα τελεσφορήσει, κρίνοντας το αίτημά μας με ισονομία και χωρίς αμετροέπεια.

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ     ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα ΕΠΑ Θεσσαλίας για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αλλαγής συστημάτων θέρμανσης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΔΣ ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης