Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Σοφάδων


Ο συντονισμός των δράσεων και ενεργειών  του Δήμου Σοφάδων και της Π.Υ Σοφάδων, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν  στη  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Σοφάδων.

Στη σύσκεψη που διεξήχθη σε  άριστο κλίμα συνεργασίας, πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων κκ Δημήτριος Ζάβαλος και Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης καθώς και ο Διοικητής της ΠΥ Σοφάδων Αντιπύραρχος Γεώργιος Νταουτάς.

Ο διοικητής της Π.Υ Σοφάδων επισήμανε την αναγκαιότητα καθαρισμού δασικών δρόμων και οικοπέδων, όπως επίσης και τη δημιουργία ζωνών σε «ευπαθείς» περιοχές, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμος Σοφάδων ήδη προχωρά στην καταγραφή των οικοπέδων που απαιτείται καθαρισμός τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Οι δημότες ενημερώνονται επισήμως για τις υποχρεώσεις τους και σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει αντίκρισμα, θα εφαρμοστεί η νομοθεσία και θα επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται.

Σε σχετική του δήλωση ο αντιδήμαρχος κ. Ζάβαλος επιβεβαίωσε τη διάθεση καλής συνεργασίας που υπάρχει από μέρους της διοίκησης του Δήμου ώστε να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο απαιτητικό έργο που καλείται να επιτελέσει η Πυροσβεστική και το φετινό καλοκαίρι  και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Σοφάδων θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η αγαστή συνεργασία της Πυροσβεστικής με το Δήμο θα συνεχιστεί ώστε να εξασφαλιστούν θετικά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των Δημοτών και του φυσικού περιβάλλοντος, είναι για τη Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα »

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για την ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου