Σ. Βασιλάκος : Από τα ΜΜΕ θέλουμε την αλήθεια και σεβασμό στη νοημοσύνη μας


 

Από τα ΜΜΕ, θέλουμε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι. Όμως δεν μας την λένε και κατά κανόνα την αποκρύπτουν ή την διαστρεβλώνουν.

Θέλουμε αντικειμενική πληροφόρηση και όχι παραπληροφόρηση.

Θέλουμε να μας λένε την αιτία της κρίσης και όχι το αποτέλεσμα.

 

Θέλουμε να μη δείχνουν μόνο τις ουρές στις τράπεζες , αλλά και τις ουρές στα συσσίτια, στα νοσοκομεία, στα ταμεία ανεργίας……..

Θέλουμε  να μας δείχνουν και την εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών που ρακένδυτοι αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμμάτων και  κρεβάτι για ύπνο ένα παγκάκι στο πεζοδρόμιο.

Θέλουμε να μας δείχνουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και τις μαζικές απεργίες των εργαζομένων, τα οποία επιμελώς αποσιωπούν.

Θέλουμε να ανακοινώνουν τις αυτοκτονίες εκατοντάδων ελλήνων πολιτών λόγω κρίσης.

Θέλουμε να σέβονται τη νοημοσύνη μας.

Στο δυσθεώρητο ποσό των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ αγγίζουν τα χρέη όλων  των ΜΜΕ της χώρας μας (έντυπων και ηλεκτρονικών) προς τις τράπεζες..

Από τα παραπάνω ΜΜΕ, μόνο οι πέντε μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Mega, Αlpha, Star Channel και ΣΚΑΙ TV, χρωστάνε στις τράπεζες πάνω από 534 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ζήτησε από τα παραπάνω τηλεοπτικά κανάλια να εξοφλήσουν τα χρέη τους αυτά.

Θα θέλαμε και αυτά τα στοιχεία να μας τα παρουσιάσουν. Βέβαια δεν το κάνουν γιατί  δεν τους συμφέρει. Και αυτός είναι ο λόγος που πολεμάνε την κυβέρνηση προπαγανδίζοντας το ναι;

Δεν υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λύσει τα προβλήματα, αλλά κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες προσπαθεί να παρουσιάσει, και δείχνει να μην είναι υποτακτική αλλά να αντιστέκεται στις υποδείξεις και επιθυμίες των ευρωπαίων «εταίρων

Ένα ΟΧΙ κατά το παρόν  δημοψήφισμα προσφέρει διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση και τίποτα άλλο. Οι ισχυρισμοί ότι το όχι  θα μας οδηγήσει έξω από το ευρώ και την ΕΕ είναι ψευδείς. Προσωπικά θα θέλαμε μια τέτοια έξοδο, γιατί αυτή αποτελεί τη λύση, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τέτοιους προσανατολισμούς.  Θα συντασσόμασταν με την πρόταση του ΚΚΕ, αλλά το ψηφοδέλτιό του θα ακυρωθεί, δεν θα μετρηθεί και άρα δεν θα φανεί.

Έτσι στην παρούσα συγκυρία, πιστεύουμε ότι η καλύτερη  επιλογή είναι το ΟΧΙ.

Προηγούμενο άρθρο Πρώην δημοτικοί σύμβουλοι απαντούν σε Αρχοντή –Κανταρτζή
Επόμενο άρθρο Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε…. όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!!!