- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τέσσερα μετάλλια για τον Φωκιανό Καρδίτσας

Πολύ στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “6o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ PLAY+STAY ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  06-07/05/2017 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ & 2 ΧΩΜΑΤΙΝΑ) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε το Tennis Icon και η Τεννιστική Ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  “περιφερειακό”  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις  των κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας  και με μόνο μελανό σημείο, τον έντονο άνεμο και την μεγάλη θερμοκρασία  το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής,  δυσκολεύοντας το παιχνίδι και την χαρά των μικρών  φίλων του αγωνίσματος.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (5) πέντε  η (6)έξι παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τέσσερις (4) ή (5) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της            (1ης ) πρώτης, (2ης ) δεύτερης, (3ης ) τρίτης ή  (4ης ) τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα   με εννέα (09) αθλητές συνολικά: πέντε  (5) αθλητές και τέσσερις (4) αθλήτριες κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο2)Τσεκούρα Ευάγγελο ,3) Φοίβο –Σώζω κόντο,                  4) Χαρόβα Αντώνιο & 6)Γραπατσά Φανούριο.

Και με τις:1)Τσιακάρα Αναστασία,,2)Μπούτα Βασιλεία  3) Γραπατσά Μαρίνα & 4)Συροπούλου Κωνσταντίνα

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 06-07 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα και χωμάτινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος βασιζόμενος στις σίγουρές επιστροφές και το πολύ καλό servis του, με ταυτόχρονό κατέβασμα και τελείωμα τους πόντους στο vole δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στους δύο πρώτους Λαρισαίους αντιπάλους του Καραιτζόγλου Ν. και Καρρά Κ. Στη συνέχεια μια άτυχη κλήρωση τον έστειλε να παίξει με τον συναθλητή του Χαρόβα Αντώνιο ο οποίος δεν μπόρεσε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του, καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Χαρόβας Αντώνιος βρέθηκε να παίζει στον πρώτο του αγώνα με τον συναθλητή του Γραπατσά Φανούριο, τον οποίο δεν κατάφερε να τον προσπεράσει αν και το προσπάθησε δυνατά. Στη συνέχεια παίζοντας ώριμα και τεχνικά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους δύο άλλους Λαρισαίους αντιπάλους του τους οποίους και νίκησε χωρίς να χάσει game, καταλαμβάνοντας έτσι, έχοντας μία ήττα, την (2η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (2ης ) δεύτερης Θέσης.

Ο αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος ξεκίνησε τους αγώνες του με τον Βολιώτη  αθλητή Ποντίδα Ιωαννη τον οποίο και προσπέρασε χωρίς να χάσει game,  κρατώντας τον Λαρισαίο αντίπαλο του στην πίσω ζώνη του γηπέδου με σίγουρο τελείωμα των πόντων από την baceline. Στη συνέχεια αφού προσπέρασε τον αθλητή Σιάφο Παν. Του Ο.Α. Φοίβου  με την ίδια τακτική, αντιμετώπισε με σθένος τον επόμενο αντίπαλο του  Σπελέτα Ζήση του Ο.Α.Νίκαιας. Παίζοντας ώριμα και τεχνικά έφερε τον αντίπαλο του σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα τον οποίο και κέρδισε. Τέλος ο τέταρτος αγώνας τον βρήκε να παίζει με τον ντόπιο αθλητή Παντόπουλο Κων/νο ο οποίος μη μπορώντας να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ του, έχασε τον αγώνα του, από το πολύ καλό servis και τις έξυπνες επιλογές τακτικής του αθλητού της πόλης μας. Καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Κόντος  Φοίβος-Σώζων, στους πρώτους του αγώνες με τους αθλητές της Νίκαιας Λάρισας Μαργαρίτη Γιώργο και Μπαρμπούτη Ηλία και τον Λαρισαίο  Καλλές Βασίλειο δεν τα έχασε, αλλά αντίθετα παίζοντας συγκροτημένα, τεχνικά και  θαρραλέα μαζεύοντας σιγά, τους πόντους του κατάφερε να τους νικήσει. Στον τέταρτο και πέμπτο  αγώνα του με τους Λαρισαίους αθλητές Χαριζόπουλο Αχιλλέα  και Μαργαρίτη Μιχάλη οι οποίοι έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας του Νομού επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό στους αγώνες τους, αναγκάζοντας τον νέο και άπειρο αθλητή της πόλης μας σε πολλά κρίσιμα αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα να τελειώσουν τους αγώνες του νικηφόρα, στέλνοντας τον                στην (3η )Θέση στο γκρουπάκι του  αφού είχε δύο ήττες, καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (3ης ) τρίτης Θέσης.

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλαος και η αθλήτρια Μπούτα Βασιλεία κατέλαβαν αμφότεροι την τέταρτη Θέση (4η ) στο γκρουπάκι τους  και το μετάλλιο της (4ης ) θέσης, κατακτώντας από μία νίκη μόνο ο καθένας τους αυτή την φορά, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό,  αφού ο μεν πρώτος αγωνίστηκε με παιδιά μεγαλύτερά και ποιο έμπειρά, η δε δεύτερη αν και άπειρή, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ζωή της σε χωμάτινα γήπεδά (επιφάνεια άγνωστη σε αυτήν) με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγο της ολισθηρότητας του τάπητά.

Η αθλήτρια Συροπούλου Κωνσταντίνα βρέθηκε να παίζει στον πρώτο του αγώνα με τον αθλήτρια της Λάρισας Νικολίτσα Μαρία με την οποία ενώ ισοβάθμησε στα game δεν έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία στη διαχείριση του stres του αγώνα της με αποτέλεσμα να τον απολέσει. Η συνέχεια όμως  την βρήκε θυμωμένη και πεισμωμένη και δεν άφησε κανένα περιθώριο λάθους στο παιχνίδι της, εναντίων των τριών (3) αντιπάλων της Καστόρη Βασιλική, Χασιώτη Ελένη και Παπανικολάου Ε. τις οποίες προσπέρασε αγωνιζόμενη ψύχραιμα και δυναμικά. Έχοντας έτσι λοιπόν τρείς νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης) δεύτερης Θέσης.

Η μικρή αθλήτρια Τσιακάρα Αναστασία συνέχισε ακάθεκτη το σερί της πρωτιάς των αγώνων. Αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και  νικηφόρα τις Λαρισαίες μικρές αθλήτριες: Ντέλιου Παυλίνα, Τράντου Κατερίνα και Λιάπη Κατερίνα πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση (1η ) στο γκρουπάκι της καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης έχοντάς τρείς νίκες και καμία ήττα.

Ο αθλητριά Γραπατσά Μαρίνα, αφού πέρασε άνετα την πρώτη αντίπαλο της, συνέχισε τον αγώνα με την Λαρισαία αντίπαλο της Δήμα Σοφία, την οποία προσπέρασε παίζοντας ώριμα και δυναμικά, κάνοντας χρήση του καλού της servis. Στη συνέχεια βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ  στο πρώτο game του αγώνα παίζοντας με την ντόπια αθλήτρια  του Ο.Α Φοίβου Τσέτσικα Εύα, αγωνιζόμενη όμως, έξυπνα και με πείσμα, έφερε  την αντίπαλο της σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα της με αποτέλεσμα να τον κερδίσει, καταλαμβάνοντας         την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της χωρίς καμία ήτα  και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.