Ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Μυρίνης λόγω Ε ΄ 65


Το πρόβλημα που υπάρχει στη Μυρίνη λόγω της εκτέλεσης των εργασιών για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε ‘ 65 έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Παπαλός κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Παπαλός έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα ως ερώτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα εξηγώντας πως οι δύο γέφυρες (σε Γοργοβίτες και Μακρυχώρι) κόβουν στη μέση το δρόμο. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιάδες χιλιόμετρα και να υπάρχει μία γενικότερη ταλαιπωρία και αναστάτωση. Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαλός, στις 14/7/2014 είχαν υποβάλει, ως τότε Δημοτική Αρχή, σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών. Ρώτησε, λοιπόν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, το δήμαρχο εάν υπάρχει κάτι νεότερο γιατί το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Απαντώντας, ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος υπογράμμισε πως και ο ίδιος το είχε θέσει το όλο ζήτημα από την περίοδο που ήταν ακόμα νομάρχης. Ανέφερε, εξάλλου, πως μόλις προχθές μίλησε με τον υπεύθυνο του αρμόδιου Υπουργείου κ. Καρβούνη  και περιμένει την απάντηση της εταιρείας για τις δυνατότητες κατασκευής ενός ανισόπεδου κόμβου μεταξύ Μυρίνης – Μακρυχωρίου ή μη.

Ως προς τα υπόλοιπα θέματα τα οποία κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, συνοψίζουμε στα ακόλουθα :

> Ο κ. Παπαλός ρώτησε αν υπήρχε απόφαση οργάνου για τη δεντροφύτευση της περασμένης Κυριακής στα στρατόπεδα Λουμάκη και Κιούση και ζήτησε ανάλυση του κόστους. Ο κ. Αλεξάκος απάντησε πως το μεν κόστος ήταν μηδαμινό, από την άλλη υπάρχει η μελέτη Καρύδη που τα ρυθμίζει αυτά.

>Ο κ. Στ. Παπαγεωργίου ρώτησε για το κόστος αποκατάστασης των ζημιών λόγω των κατολισθητικών φαινομένων που είχαμε τον περασμένο μήνα στο Δήμο Καρδίτσας, με τον δήμαρχο να απαντά πως εστάλη ήδη προς το αρμόδιο Υπουργείο ένα αίτημα ύψους 250.000 ευρώ. Για τις άμεσες ανάγκες, πάντως, χρησιμοποιήθηκαν τα μηχανήματα του Δήμου.

> Ο κ. Παπαγεωργίου ρώτησε για τις απλήρωτες εργαζόμενες στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών κ. Κλεομένης Γιαννέλος ενημέρωσε πως από 1/9/2013 και μέχρι και τον Μάϊο του 2014 έχουν πληρωθεί.

> Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε στη δωρεά της Καίτης Τσίπρα, που «έφυγε» από τη ζωή», ενός ακινήτου 29τ.μ. επί της οδού Αλλαμανή 31 για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Αλεξάκος έκανε γνωστό πως συγκεντρώνεται υλικό με όλους όσοι έχουν κάνει δωρεές διαχρονικά προς το Δήμο Καρδίτσας ώστε να αναρτηθούν, σε ανάλογη ενότητα, στο site του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρελάς πρότεινε να γίνει κάποια στιγμή και ειδική εκδήλωση προς τιμήν όλων αυτών των ανθρώπων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη ΡοβήροΜανθούλη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης