Τα δικά του οπωροκηπευτικά έχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων


Ο Δήμος Σοφάδων στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σοφάδων και σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έχει ως στόχο να αναβαθμίσει αισθητικά τον προαύλιο χώρο των Δημοτικών μέσα από μια σειρά δράσεων. Δράσεις που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών αλλά και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανάπτυξης χλωρίδας. Για την επίτευξη του σκοπού εκπονήθηκε -και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή του- πρόγραμμα με το γενικότερο τίτλο «Όταν αρχίζει το σχολείο…»

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη δημιουργήθηκε λαχανόκηπος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ο Δήμος παραχώρησε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διαμόρφωσή του.

Η κάθε τάξη φύτευσε τα δικά της οπωροκηπευτικά τα όποία θα φροντίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Στόχος του Δήμου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν μέσα από την βιωματική εκπαίδευση τα ελληνικά φυτά, να δουν τα στάδια ανάπτυξης αλλά και να γευτούν τη χαρά της δικής τους «παραγωγής».

 

Τον σχολικό λαχανόκηπο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων επισκέφτηκε χθες ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Αγγελόπουλος, ο οποίος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει. Ο ίδιος συνομίλησε με την Διευθύντρια του σχολείου κα Αριστέα Παπαδημητρίου, τόσο για την εξέλιξη του εν λόγω προγράμματος όσο και για τα γενικότερα ζητήματα του σχολείου. Επανέλαβε τη δέσμευση, ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε σχετική του δήλωση επεσήμανε:

«Σταθερός στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά μας και να συμβάλλουμε μέσα από τη βιωματική διαπαιδαγώγηση στην ορθή και υγιή σωματική τους ανάπτυξη και διατροφή. Μέσα από τη βιώσιμη υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματός μας οι μαθητές θα αποκτήσουν οικολογική ευαισθησία και ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης προϊόντων και θα συνειδητοποιήσουν τις ευαίσθητες περιβαλλοντικές ισορροπίες των οποίων η απόκλιση επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου.»

Δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών

 

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμος Σοφάδων, μέσω του προγράμματος αισθητικής αναβάθμισης Δημοτικών Σχολείων που εκπόνησε και υλοποιεί,  παραχώρησε όλα τα απαραίτητα υλικά για την δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών. Ήδη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο «ζωγραφίστηκαν» δύο επιδαπέδια, που όπως αναμένονταν προκάλεσαν ενθουσιασμό στους μικρούς μαθητές.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας - Ιεράς Μητρόπολης για τη σίτιση των απόρων
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Επιστροφή στα Θρανία»